Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Insändare: Tänker man verkligen på barnens bästa när man expanderar reda ”farliga”skolor?

DEBATT. Jag läste en intressant artikel nyligen om att Gröndalsskolan ska rivas och en ny ska byggas från grunden: battrestadsdel.se/hagersten-liljeholmen/grondal/sa-ska-den-nya-grondalsskolan-se-ut. Är det beslutat och klart?

Jag har haft mina barn gående i den skolan och redan för tio år sedan var luft och buller ett stort problem. Man flyttade tom dagisgrupper från skolan för att små barn inte skulle utsättas för detta. Och vi andra fick aldrig svar från skolan eller den dåvarande rektorn på hur dåligt detta egentligen var för barnen.

Annons:

Har man löst buller och den dålig luften om man river och bygger nytt? Essingeleden kommer inte försvinna utan bilarna ökar varje år. Så här lät det redan 2013: svd.se/skadlig-luft-pa-manga-skolor-i-lanet

Frågan om buller och dålig luft har varit på tapeten ett antal gånger. Enligt ett protokoll från 2009 planerades det att lägga ner skolan på grund av luften. Konstigt att det inte är ett problem idag när trafiken ökat drastiskt?!

Annons:

Nu säger man att den nya skolan kommer att lösa bullerfrågan. Men kommer det att lösa alla partiklar från Essingeleden? Samma problematik tampas Nybohovskolan med och enligt den stadsplanen kommer skolans område att ligga lika nära. 

Tänker man verkligen på barnens bästa när man tar dessa beslut att expandera reda ”farliga”skolor?  Istället för att komplettera med nybyggd skola i Lövholmen? Men där vill ju såklart inte fastighetsbolagen slösa mark på skola när de kan sälja exklusiva bostadsrätter tyvärr.

Mona, Gröndal

Publicerad 09:05, 12 maj 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: