Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

attskiljas_2_stativ_copyright_karin_ekberg

Kransen-regissör gör SVT-debut

Hägersten är på gång att bli en film-stadsdel. Filmarbetare sitter lite varstans, bland annat i lokaler vid Konstfack och på det så kallade Färgkontoret i Gröndal. Och nu på torsdag den 9 oktober visar SVT en riktig Hägersten-dokumentär: Att skiljas.

Tyvärr, de som är väldigt intresserade av att se mycket Hägersten på TV riskerar att bli besvikna på torsdag: stadsdelen syns inte till. Däremot är Att skiljas gjord av ett team, som till stor delar är baserat i Midsommarkransen och Gröndal, där hela filmen klipptes.

– De som är sugna att prata om filmen är välkomna att komma fram till mig när jag är ute och går med hunden i Kransen, säger Att skiljas-regissören Karin Ekberg och skrattar.

attskiljas_1_soffa_copyright_karin_ekberg

Att skiljas handlar om hennes föräldrars uppbrott efter 38 års äktenskap och filmen presenteras både inkännande och humoristiskt: ”Kan man slänga brudklänningen i en container? Vad gör man med kristallglasen ingen vill ha? Att skiljas av Karin Ekberg är en tragikomisk dokumentär som skildrar de allra sista akterna i ett långt äktenskap. En film om att trevande söka en början i det som – äntligen och tyvärr – är slut.”
Att skiljas invigde Tempo dokumentärfilmsfestival i våras och Karin Ekberg har visat filmen på många ställen, bland annat på Tellus i Midsommarkransen.
– De visningarna var väldigt fina, säger Karin Ekberg. Samtalet efteråt blev nästan lika långt som filmen. Att skiljas väcker någonting och det är viktigt för vanliga människor att få spegla sig i andra vanliga människors livsval och svårigheter.

– Många av dem som vill prata om filmen vill dela reflektioner kring sina egna liv och kärlekar, våndor och framtidstankar. Det är väldigt spännande att höra människor berätta, särskilt i en kvartersbiograf när publiken sitter intill sina grannar och föräldrar med barn på samma dagis.

attskiljas_4_kyss_copyright_karin_ekberg

Karin Ekberg är på gång med sin andra film, som det kan bli lite mer Hägerstenskänsla och -bilder i. Den handlar om sorg och en familj som förlorar ett barn, och där kan det dyka upp klippbilder från Hägersten.
Karin Ekberg är spänd på reaktionerna efter SVT-visningen nu på torsdag, men hennes föräldrar verkar vara rätt vana vid viss uppståndelse.
– Det är självklart lite nervöst, säger Karin Ekberg. Men de flesta människor vi mött är snälla och intresserade och många tycker att mamma och pappa har varit oerhört modiga. Jag tror att det är så att när man visar sin svaghet, då får man mycket kärlek tillbaka.

Text: Maja Aase

Mer information om filmen finns på attskiljas. nu

 

Publicerad 22:58, 5 oktober 2014
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: