Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Pumpageneralen: Det behövs fler event på kajen

Hallå där Stefan Antonsen, pumpageneral och initiativtagare till pumpaeventet på Sjövikstorget som genomfördes för tredje året nu i helgen.

Hur startade pumpakvällen? Varifrån fick du idén?
– Det började med att jag tyckte de var synd att slänga alla pumpor min dotter ville vi skulle göra , tänkte att det var fler som gjorde pumpor och fler som borde få se dessa innan de slängdes. Därav startade jag pumpaeventet för tre år sedan, spontant och anspråkslöst. För barnens skull att få se och delta med sina egna pumpor att visa upp.

Hur var årets pumpakväll jämfört med tidigare år?
– Vi slog rekord! Jag fick tips och idéer från våra lokala företagare som ville bidra på sina sätt och för mig var det ok så länge som det va gratis för barnen! Detta event har ingen ekonomisk betydelse utan enbart till för barnen och oss vuxna som gillar att göra pumpor och får chansen att visa upp dessa.

Vad var roligast under kvällen?
– Förutom alla pumporna var det roligast att företagarna i området samlades och bidrog med sina aktiviteter som gratis godis, tatueringar och sockervadd! Att företagen samlas och ger till området skapar en härlig atmosfär och fortfarande pratar folk om pumpaeventet och hur trevligt det är att det blir en samlingspunkt i vardagen.’

Vad ska ni utveckla till nästa år?
– Det får vi se? Jag har frågat om företagen är intresserade till nästa år och som varje år tar jag tacksamt emot nya förslag! Kanske disco eller korvgrillning? Det får inte bli för avancerat, de är trots allt pumporna som är själva grejen

Vem är Stefan Antonsen?
– Till vardags jobbar jag inom statens institutionsstyrelse som chef där jag arbetar med ungdomar som  är tvångsomhändertagna. Jag är uppväxt i Fruängen sen barnsben och flyttade till kajen 2010, min familj är min fru och mina två barn och vi har saknat lite aktiviter i närområdet för barnen. Kajen är ett supertrevligt område men som beräknats lite fel från första början och det blev mer barnfamiljer än det kanske var tänkt och det har speglat området i antal skolor, förskolor och andra möjligheter till aktiviteter för barn.

Vad saknas mer på kajen?
– Om bara några år skulle det till exempel behövas en ungdomsgård men de verkar inte finnas några sådana planer, men antalet barn växer snabbt! Det behövs sådana arrangemang som pumpaeventet, det är ett sätt att kunna få folk att mötas ute och umgås. En chans till att kunna skapa en gemenskap både bland unga och vuxna, det gagnar hela kajen! Det är konstigt att inte fler hittar på roliga event för att skapa fler möten på kajen, fast jag har sett att det pågår en omröstning att hålla en julmarknad på kajen och  absolut varför inte?

Bilder: Anders Green

Publicerad 21:05, 6 november 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Vårsalong i Aspudden 2019!

    6 april - 7 april
  2. Stockholms Internationella Seriefestival 2019 på Konstfack

    6 april kl.11:00 - 7 april kl.17:00
  3. Premiärhelg för Hornstulls Marknad

    6 april kl.11:00 - 17:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: