Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

De höjer hittelönen för sin Sputnik till 10.000 kronor

Annika och Sven Nordenstam har nu höjt hittelönen till 10.000 kronor för katten Sputnik, som försvann i Mälarhöjden i fredags.

Sputnik har varit i familjens ägo i drygt två år.

– Sputte är en kär familjemedlem och vi vill så gärna få honom tillbaka välbehållen, säger Annika Nordenstam.

Som liten kattunge blev Sputnik så svårt sjuk att han var nära döden och fick ligga flera dagar på sjukhus. Paret hälsade på varje dag, början till ett band som växt sig starkare i takt med katten själv. Från den utmärglade lilla kraken han var då har han växt till en stadig bit på över fem kilo.

Annons:

I tisdags delade paret en efterlysning av Sputnik på Bättre stadsdels Facebooksida och engagemanget blev stort. Över 200 har delat inlägget som nu nått 20 000 personer.
Sputnik sågs senast på Distingsgränd i Mälarhöjden natten mot lördagen 13 januari där han bodde hos Svens far medan paret och deras tio månaders dotter Alma var bortresta.

– Sputnik tycker om att gosa men är skygg för främlingar. Bästa kompisen är den finska lapphunden Leia, även om det tog över ett halvår innan han accepterade henne. De två slöar och gosar gärna på soffan tillsammans, tillägger Annika

Annons:

Om Sputnik hittas levande och välbehållen är hittelönen 10.000 kronor, om någon finner honom död är belöningen 1.000 kronor.

– Även om det värsta skulle ha hänt så vill vi veta.

Sven, som själv växt upp i Mälarhöjden, har tillsammans med sin fru har lagt lappar med bild på Sputnik i brevlådor i de närmaste kvarteren och har skaffat 500 nya från ett tryckeri som de ska dela ut och sätta upp i ett större område med början på torsdagskvällen.

Efterlysningarna har resulterat i en möjlig observation av Sputnik på Lugntorpsvägen som gjordes på torsdagsmorgonen, men av observatörens bild går det inte med säkerhet att säga att det var rätt katt. Båda makarna letade i området under dagen utan resultat.

En så kallad ID-hund ska under torsdagskvällen också försöka få upp ett spår av Sputnik för att hjälpa paret att avgränsa sökområdet.

Publicerad 20:29, 18 januari 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: