Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nya rektorn älskar historia och vildmarksliv

Micael Pettersson är ny rektor på Mälarhöjdens skola. Historia och vildmarksliv är hans passion.

I augusti börjar han sin nya tjänst.

Vad är det första du ska göra när du börjar på skolan?
– Det är inte en sak utan flera som måste göras samtidigt. En rektor har ett stort ansvar för säkerhet, arbetsmiljö och lärande. Säkerhetsfrågor och rutiner kommer jag att gå igenom men det jag ser fram emot mest är att få bekanta mig med personalen och eleverna. Jag kommer att besöka varje klass första veckan och jag kommer att har gjort många lektionsobservationer samt verksamhetsobservationer redan första månaden.

Annons:

Vilka är dina hjärtefrågor som skolledare?
– Lärande och ledarskap. Att jobba med barn och ungdomar är det roligaste som finns och extra kul blir det när eleverna lär sig mycket och dessutom vill lära sig mer. Detta sker inte av sig självt. De som arbetar i skolans värld måste ha förståelse för situationsanpassat ledarskap för att kunna möta grupp och individer där de står och i samarbete med hemmen lyfta dem till högre nivåer.

– Ledarskapet i klassrummet är en blandning av att leda gruppen och leda individer. Det är en svår balansgång men min erfarenhet är att om man inte kan leda gruppen så blir det också svårt att leda individerna. Kommunikation och relation, ämneskunskap, metodik och fantasi – där har du några nyckelord som behövs i både lärande och ledarskap.

Om säg två år, hur kommer elever, personal, föräldrar märka att du varit rektor på skolan?
– Vi kommer att vara på gott humör, känna tillit till vår gemensamma problemlösningsförmåga och vi kommer att känna oss ännu lite smartare!

De senaste fyra åren har Micael Pettersson jobbat i Salems kommun. Han har själv barn går som går i grundskolan.
– Det gör det lite extra lätt att hålla både elev- och föräldraperspektiven vid liv, skriver han i ett rektorsbrev till föräldrarna och fortsätter:

– Mälarhöjdens skola ska fortsätta att utvecklas mot en skola där man kan vara stolt över både det man lärt sig och den gemenskap man skapat.

Annons:

I en intervju med DN för sex år sedan fick Micael Pettersson, som då var biträdande rektor på Aspuddens skola, frågan om det införda mobilförbudet på mellanstadiet haft effekt.

– Ja, det har det haft. Vi har inte haft några fler fall av sms-mobbning under skoltid. Den allra bästa erfarenheten är att förbudet har lett till att barnen är ute mer, de leker mer och samlas inte i en klunga runt en mobiltelefon. Förbudet togs också väl emot av de föräldragrupper vi pratade med och jag är övertygad om att det är rätt väg att gå.

Micael Pettersson – från Lund, bor i Huddinge
-Micael Pettersson har växt upp i Lund och varit SO-lärare sedan början av 90-talet. Skolledare har han varit sedan 2009, mesta tiden i Stockholm, bland annat på Aspuddens skola.

-Han är “vansinnigt förtjust” i historia och vildmarksliv. “Historien är en underskattad läromästare och vildmarken en oslagbar tillflyktsort.”

-Micael Pettersson bor med familj i villa i Huddinge. “För många år sedan tittade vi på villor i Mälarhöjden. Valet föll annorlunda då men nu är jag glad att åtminstone få arbeta där!”

Publicerad 00:04, 1 juni 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Bellmansdagen firas i Mälarhöjden

    26 juli kl.18:00 - 20:00
  2. Mikael Rickfors i Vinterviken

    26 juli kl.19:00 - 21:00
  3. Evergreen – en hyllning till Barbra Streisand

    2 augusti kl.19:00 - 20:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: