Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Örnsberg får bredare bryggor och ny badbrygga

Bryggorna längsklipporna från Örnsbergs båtklubb till Vinterviken ska breddas. Dessutom ska det anläggas en ny badbrygga vid badet.

Medborgarförslaget gav resultat. I januari skrev Bättre stadsdel om Hägerstensbon Anna Ivemarks förslag att göra bryggan runt badberget bredare.

– Vad glad jag blir att kommunen tagit mitt medborgarförslag på allvar. Jag tror många kommer bli glada åt en bredare brygga.

I mars signalerade förvaltningen att det var en bra idé, och nu ska man sätta igång med arbetet så den nya bredare bryggan är på plats till sommaren. Det framgår från Hägersten-Liljeholmens verksamhetsplan för 2018.

Annons:

Planen är att dels bredda den befintliga bryggan, dels sätta upp en helt ny i botten förankrad flytbrygga en bit ut i vattnet för badare.

Anna Ivemark föreslog även att en bastuflotte kunde ligga i Örnsberg/Vinterviken, och fungera på samma sätt som den nya bastuflotten i Tanto på Söder. Men den idén fick inget gehör hos förvaltningen eller bland politikerna i Hägersten-Liljeholem. I Skärholmen däremot togs nyligen ett motsvarande förslag emot med öppna armar.

– Nu hoppas jag även att kommunen kan överväga att satsa på en bastuflotte likt den i Tanto. Tänk vilket lyft det skulle vara för oss badare och för stadsdelen, säger Anna Ivemark.

Arbetet startar med bryggan i februari och då stängs den av för gående under ett par månader. Den sammanlagda budgeten för bryggsatsningen är 1,5 miljon kronor.

Publicerad 16:32, 12 januari 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: