Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Så spelar du Craps – tips och råd

CRAPSGEEKS. Craps är ett spännande och populärt tärningsspel där spelarna själva kastar tärningarna på ett spelbord.  

På så sätt kontrollerar spelarna själva spelet jämfört med andra bordsspel där oftast croupiern delar ut korten eller snurrar på roulettehjulet.

Crapsbord är liksom pokerbord eller blackjackbord täckta med filt med olika typer av fält för insatser. Här lägger man sina bets.

Innan vi går in på hur man spelar Craps ska det sägas att spelet är ett av de mest fördelaktiga för spelarna att vinna på. Husets fördel är cirka 1,41 procent. Om man till exempel spelar för 100 kr kommer man i genomsnitt att få tillbaka 98,59 kr på spelet. Detta är rejält mycket bättre än exempelvis roulette och avsevärt mycket bättre än spelautomater.

Chansen till vinst ökar så klart om man har kunskap om hur spelet fungerar och de strategier som finns. Lite mer om det längre ned.

Craps kan vara riktigt underhållande och spännande, det är inte ovanligt att se och höra spelare högljutt jubla när de vinner.

På nätet kan man med fördel spela med en så kallad Live Dealer. I mobilen, surfplattan eller med datorn kan man i princip få samma spelupplevelse som på ett riktigt casino. Under spelets gång kan man också kontinuerligt hålla sig uppdaterad vad resultaten blivit under de senaste kasten och på så sätt se att allt går schysst till.

Med livespelen kan du tillsammans med din dealer och de andra spelarna runt bordet svepas in i en helt ny social spelvärld är du även kan chatta med dina bordskamrater och dina croupiers. Spelen – som är öppna 24 timmar om dygnet med kundtjänst – filmas i realtid med avancerad webbkamerateknologi.

Introduktion till spelet
Lite kort om det mest grundläggande du behöver veta för att komma igång med Craps.

Innan de två tärningarna kastas gäller det att satsa på de resultat man tror kommer upp, på ett eller flera kast. Man kan göra flera olika satsningar, så kallade Craps bet types, de två grundläggande är Pass line eller Dont pass line.

För att till exempel satsa på Pass Line måste man lägga sina marker på Pass Line-fältet innan tärningarna kastas. Pass line betyder att om tärningarna visar sammanlagt 7 eller 11 prickar vinner man, men om det blir 2,3 eller 12 förlorar man.

Dont pass line fungerar tvärt om. Vinner gör man när det blir 2 eller 3 och förlorar när det blir 7 eller 11. Man får pengarna tillbaka om det blir 12. Om inget av dessa resultat ovan kommer upp går spelet vidare mot ett så kallat point nummer. Det är 4,5,6,8,9 eller 10. Då fortsätter man kasta tärningen till antingen detta nummer eller en 7:a kommer upp.

Om du satsade på Pass line vinner du om point nummer dyker upp före 7. På samma sätt förlorar om 7:an dyker upp före point nummer. Satsade du på Dont pass line är det precis tvärtom.

Lycka till med spelet!

Bild: Roland Scheicher 

Denna artikel är skriven i samarbete med Crapsgeeks.se

Publicerad 10:43, 1 november 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: