Annons:
Annons:

KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Prata platssamverkan Västertorp på julmarknaden

2018/12/08kl.10:00 - 15:00

På Västertorps julmarknad lördag den 8 december finns Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning på plats för att berätta hur vi jobbar för en trivsam och trygg närmiljö tillsammans med våra samarbetspartners inom platssamverkan Västertorp.
– Vi står med ett bord utanför Coop klockan 11-13 och bjuder på glögg. Kom gärna och hälsa på! hälsar Clas Cederlid, preventionssamordnare från Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning.

Västertorp engagerar många

Platssamverkan handlar om att samla olika aktörer för att jobba praktiskt tillsammans med trygghetsskapande, brottsförebyggande och trivselskapande åtgärder runt en speciell plats, i det här fallet Västertorp.
Stadsdelsförvaltningen är samordnare för träffarna i samverkan med Polisen Skärholmen. Med i Platssamverkan Västertorp finns också Västertorps företagarförening och andra lokala företagare, Stockholmshem, Trafikförvaltningen (SL), MTR, fältassistenter, preventionssamordnare, parkingenjörer, ordningsvakter och representanter för andra förvaltningar inom staden så som idrottsförvaltningen och trafikkontoret.

– Inom ramen för Platssamverkan Västertorp har vi inventerat vilka behov som finns när det gäller samverkan i trygghetsfrågor på just den här platsen, berättar Clas Cederlid, preventionssamordnare på Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning. Vi hade vårt första möte i september och det var tydligt att det finns ett stort engagemang för Västertorp. Det är många som uppskattar folkhemskänslan och de värden som finns här, och vill vara med och utveckla och ta vara på dem. Målet är att tillsammans skapa ett trivsamt och levande centrum.

– Vi har redan gjort en hel del insatser under året, som slyröjning, bättre belysning på mörka platser, en ny hundrastgård för att befolka en otrygg plats vid tunnelbanan, målning av tunnlar, ny gångväg mm. Nu har det börjat komma idéer både från lokala företagare och privatpersoner om hur vi kan gå vidare, så det känns väldigt kul och lovande! avslutar Clas.

Har du idéer om hur vi kan jobba vidare med Västertorp som trivsamt och tryggt centrum? Vill du vara med och bidra? Hör av dig till Clas.cederlid@stockholm.se

————————————————————-

Tips: Gofika på Droppen/Bruket

Ett annat tips till julmarknaden är att passa på att hälsa på stadsdelsförvaltningens sysselsättningsverksamhet Droppen/Bruket på Störtloppsvägen 40, som har öppet klockan 10-15 på julmarknaden den 8/12 och serverar choklad med vispgrädde, goda mackor och bakverk.

Annons:
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: