Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Polisinsats: Nio personer gripna misstänkta för personrån

På tisdagsmorgonen greps nio personer i en samordnad polisinsats i södra Stockholm. De misstänks bland annat för ett stort antal personrån i november.

Det skriver polisen på sin hemsida.

Bättre stadsdel har tidigare rapporterat om flera personrån i området på tisdagen gjorde alltså polisen polisområde Stockholm syd en samlad insats mot misstänkta.

Annons:

I insatsen gjordes flertalet husrannsakningar mot ett antal misstänkta personer i Stockholmsområdet. I nuläget är nio personer gripna. Misstankarna innefattar bland annat ett tiotal personrån, övergrepp i rättssak, utpressning samt bedrägeri.

– Nu återstår ett stort utredningsarbete då man säkrar bevisning och håller förhör med de misstänkta. Målet med insatsen är att lagföra de personer som begår denna typ av brott och skapar otrygghet bland medborgarna., säger Andreas Lindberg, operativ koordinator på lokalpolisområde Skärholmen.

Annons:

Polisen skriver att den i Stockholm har under hösten märkt av en uppgång av anmälda personrån. Många av rånen riktar sig mot ungdomar och på olika platser runt om i Stockholms län. Genom en kartläggning av dessa ärenden har polisen lagt ett pussel och kunnat ringa in ett större antal individer som blivit misstänkta för dessa brott. Många av de misstänkta är ungdomar. Därför krävs också ett tätt samarbete mellan åklagare, polis och socialtjänsten i dessa ärenden.

– Rättsväsendet ser allvarligt på brott som begås av unga. Framgång i detta ärende var bland annat en sammanställning av signalement och tillvägagångssätt. Där vi har genombrott i utredningarna gör vi vad vi kan för att nå fällande dom, säger Charlotta Erlandsson, lokalpolisområdeschef i Skärholmen.

Publicerad 11:36, 18 december 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: