Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

M: “Vi kräver fler lokala poliser och mer kameraövervakning”

DEBATT. Politiken i Söderorts stadsdelar måste ta sin utgångspunkt i de problem som bekymrar människor mest. Och ett problem att hantera är otryggheten. Att känna sig trygg och veta att man kan få den hjälp och det skydd man behöver är en av samhällets viktigaste uppgifter och något som borde vara prioriterat för alla politiker.

Vi vill därför att Stockholms stad stärker upp polisens arbete genom att anlita lokala ordningsvakter. Vi vill se tätare samverkan mellan staden, fastighetsägare, polisen och näringslivet. Vi vill se lokala handlingsplaner för att intensifiera det drogpreventiva arbetet. Vi vill ha fler lokala poliser i våra stadsdelar och vi vill tillåta kameraövervakning på de mest utsatta brottsplatserna för att underlätta polisens arbete.

Vi vill allt detta eftersom sammanhållning bryts sönder och segregationen ökar när bostadsområden blir nedklottrade och nedskräpade. När nattsömnen förstörs på grund av störningar.  När hemmet utsätts för inbrott eller när en familj får sitt förråd länsat. När droghandel sker öppet utan ingripande. När stölder av bildelar ökar eller när gängkriminalitet breder ut sig. När kvinnor måste gå omvägar hem i mörkret av rädsla för övergrepp.

Moderaterna tar människor på allvar och därför tar vi otryggheten på allvar. De som oroar sig över växande otrygghet kan känna trygghet i att en röst på Moderaterna i Skärholmen, Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö säkrar ökade resurser och prioritering till trygghetskapande åtgärder. Så skapar vi tryggare och säkrare stadsdelar för alla. Så bygger vi bättre stadsdelar.

Elisabeth Johnson (M), gruppledare i Skärholmens stadsdelsnämnd, Johan Nilsson (M), vice ordförande i Älvsjös stadsdelsnämnd och Lars Svärd (M), gruppledare i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd.

Publicerad 12:13, 15 februari 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Fotoutställning på Gröndals bibliotek – om färgfabriken

    1 oktober kl.11:00 - 18 november kl.17:00
  2. Nya orgeln i Uppenbarelsekyrkan – konserter och guidad visning

    2 oktober kl.10:00 - 9 oktober kl.20:30
  3. Förmiddagskurser i kreativt skapande!

    4 oktober kl.10:00 - 8 november kl.12:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: