Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Vi ställer ut saker vi tycker om”

Trenden att offentliga rum flyttar in i privata sfärer är tydlig i även i vår stadsdel. Konstsoppan i Gröndal, restaurangliknande middagsbjudningar med tillhörande reportage i livstilstidningar och nu – dags för vardagsrumsvernissage.

För tre år sedan renoverade Aspuddenborna Torbjörn Onegård och Ingela Wettergrund sitt vardagsrum på Blomensbergsvägen. Deras skilda konstsmak ledde till att paret bestämde sig för att byta ut sina favorittavlor med en, två, tre eller fyra månaders mellanrum. Jämställdhet rådde i vardagsrummet.

Sedan föddes idén att bjuda in vänner, bekanta, släkt och familj för att fler skulle få chans att ta del av konstsamlingen – och av detta blev det Vardagsrumsvernissagen. Inbjudan bestod förstås av en eventinvitation på Facebook.

_DSC1739edit

I söndags var det femte gången paret öppnade sitt hem för allmänheten. Denna gång var Ingelas tur att välja konstverk. Temat hon bestämde sig för: svart/vit, eller gråskala.

_DSC1733edit

Ingela, webmaster i fackförbundet DIK, har alltid varit intresserad av grafik och samlar konst och prylar från lite varstans – från Grafiska Sällskapet till Stadsmissionen. Torbjörn är grundskolelärare i Tyresö och gillar tåg och tecknade serier. Båda har dessutom egna kreativa projekt på gång. Och att ställa ut på Thielska Galleriet har förstås aldrig varit målet.

– Utgångspunkten har alltid varit att vi ställer ut saker vi tycker om, säger Ingela under den guidade turen. 16 inramade verk – etsningar, serigrafier, foton, akvatinter – hängde i vardagsrummet, hallen och köket.

Det blev snart trångt och mysigt med ett 20-tal personer i lägenheten. Och värden bjöd på chips och vin, precis som man ska.

 

Text och foto: Alex Farnsworth

Publicerad 22:36, 7 maj 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Det är i slutet av september och det är sommartemperaturer.
Hur utnyttjar du det fina sensommarvädret som är nu?

Martina, bosatt vid Liljeholmskajen:
– Jag ska vara ute och gå. Jag har en dotter och vi ska besöka några parker. Och hänga vid båtklubben!
Cecilia, bosatt på Södermalm:
– Idag ska jag ta en promenad med min kompis, som precis har fått en bebis. Och så ska jag ut i skogen och
plocka svamp också!
Kurt, bosatt vid Trekanten:
– Jag sitter här. Min kvinna är där borta någonstans. Vi promenerar alltså.
Helene, bosatt i Årsta:
– Vad ska jag säga, jag gör egentligen ingenting särskilt annat än vad jag brukar. Men jag är kanske ute lite mer och går och så.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 13:57, 22 september 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: