Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Det brukar bli många mer eller mindre sanna historier”

Snart har du chansen att lyssna till spännande berättelser i Axelsberg. Eller varför inte själv berätta en historia? Kanske du har en skröna du bill dela med dig av?

Det är berättarkaféexperten Kerttu Jokela som nyligen flyttat till Axelsberg som nu drar i gång en berättarstudio i Café Mulus lokaler i Axelsberg.

– Det brukar bli många mer eller mindre sanna historier, och många av dem kan vara riktigt spännande att lyssna till, säger Kerttu Jokela som tillsammans med kaféägaren Hanna Raimondi  palnerar det nya projektet.

Kerttu Jokela är själv född och uppvuxen på landsbygden i södra Finland där berättarkulturen var stark.

– Man berättade historier hela tiden och det var när jag insåg att alla historier som pappa berättade inte kunde vara sanna som jag verkligen blev intresserad av berättarkulturen.

1977 flyttade hon till Stockholm och sedan 2006 har hon hållit i flera berättarkaféer på platser runt om i staden. Det har varit på olika i församlingshem och bibliotek i Sundbyberg, Botkyrka och Huddinge.

mulu-3-of-3

 

Och nu står alltså Axelsberg på tur. Det finns några enkla regler för berättarkaféer som Kerttu brukar inleda med att berätta för de som är på plats.

– Jag rekommenderar att man ska hålla på i maximalt 7-8 minuter med sin historia. Blir det längre är det svårt att behålla koncentrationen för publiken.

15970644_10154366638498237_712350344_n

När alla är klara brukar Kerttu göra en sammanfattning av de olika berättelserna.

– Det är inte sällan som det  brukar uppstå ett tema under de två timmarna kafét håller på. Ibland har någon med sig en historia men så passar inte den in utan då tar man en annan. Folk inspireras ofta av varandra.

Man jobbar på att fixa mikrofon och högtalare så alla ska höra bra och när en berättare är klar är det nästas tur. Ingen diskussion eller frågor finns utrymme för efter en historia.

– Det brukar bli mer eller mindre sanna historier, anekdoter eller skrönor. Men också livshistorier eller allvarliga och sanna berättelser. Vi får se.

Berättarkaféet sker i samarbete med organisationen Liv i Sverige och planerar att ha öppet en gång i månaden med start söndag 29 januari kl 15.

mulu-1-of-3

 

 

Publicerad 09:14, 8 januari 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: