Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Från guldbaggar till filmklubb i Gröndal

Från guldbaggar och Hollywood-lansering till lokal filmklubb i Gröndal. På tisdagskvällen kom den nya demonregissören på besök. Bättre stadsdel var på plats.
Förra veckan vann regissören Johannes Nyholms socialrealistiska drama “Jätten” tre Guldbaggar – bästa film, bästa manus och bästa mask/smink.

Drygt en vecka senare, på tisdagskvällen, kom Johannes till en privatvisning av filmen i Kvartersrådets filmklubb i Gröndal. Klubben är en filmklubb för SKB:s grannar runt kvarterslokalen Skutan.

jätten (2 of 4)

Sällskapet, mest grannar, kom för att lyssna på en kort presentation av filmen för att sedan ha möjligheten att ställa sina frågor till den omtalade regissören. Johannes pappa bor i huset.

“Jätten” handlar om Rikard. Han är 30 år, autistisk och född svårt missbildad. Han skildes från sin mor som barn men är fast besluten att återförenas med henne. För att nå sitt mål tar Rikard hjälp av boule och en 50 meter lång jätte.

Filmen är symbolladdad och är full av misär, hopp, kärlek och behovet att aldrig ger upp. Johannes, som bor i Göteborg där filmen utspelar sig, berättar att han har älskat boule sedan barndomen.

jätten (1 of 4)

– Boule för mig är en tänkesätt och handlar lika mycket om det som händer i hjärnan som det som händer på banan, säger Johannes.

En boulebana ska öppna snart i Liljeholmen påpekade en man i publiken men Johannes verkade inte bli så imponerad.
– Boule kan spelas var som helst, säger Johannes, som minns sin boulespelande timmar som barn ute i skogen i regnet och slasken. Det behövs inte så mycket.

Bättre stadsdel har tidigare skrivit om Kvarterrådets filmklubb i Gröndal som anordnas av Magnus Thelin, filmentusiast och mattelärare som bor i huset.

– Vi är ju förstås övertygade om att visningen på Kvartersrådets filmklubb ger Johannes språngbrädan till Hollywood, säger Magnus.

Text och foto: Alex Farnsworth

Kvartersrådets filmklubb är en filmklubb för de boende i kvarteret SKB Gröndal. Verksamheten drivs av fem filmintresserade grannar och visar kvalitetsfilm gratis var tredje vecka från september t.o.m. maj. Verksamheten är helt okommersiell och finansieras med mycket ideellt arbete samt bidrag från SKB.

jätten (3 of 4)

Med Stina Svenling Adriansson, sammankallande i kvartersrådet.

Publicerad 14:46, 1 februari 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: