Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Coronakrisen: Intersport ansöker om företagsrekonstruktion

På tisdagen lämnade Intersport Sverige in en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt. Bolaget har i grunden en sund underliggande verksamhet och frisk kärna men har, precis som många andra i branschen, drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel i kölvattnet av Coronakrisen vilket lett till tillfälliga betalningssvårigheter och en ohållbar kostnadskostym framåt.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt. Vi vill fortsätta kunna vara en viktig inköpare för leverantörer, arbetsgivare för medarbetare, hyresgäst för fastighetsbolag och den bästa sportkedjan för våra kunder, kommenterar Marcus Wibergh, vd för Intersport.

Intersport skriver i pressmeddelandet att genom en rekonstruktionsprocess blir bolaget skyddat mot konkurs och får en möjlighet att reda ut situationen. Målet är att rädda verksamheten, jobb och säkra långsiktig överlevnad. Butiker och e-handel fortsätter som vanligt och kunderna ska inte påverkas av processen.

LÄS ÄVEN: Snart öppnar ny stor second hand-butik i Liljeholmsgallerian

Intersport Sverige består idag av drygt 100 butiker – med bland annat en butik i Liljeholmstorgets galleria – och 2 000 medarbetare.

Bolaget uppger att det i starten av 2020 hade en väl fungerande och lönsam affärsverksamhet men att effekterna av Coronakrisen har inneburit en omfattande och snabb förändring av marknadsläget med minskade besök i handeln som lett till allvarliga konsekvenser för bolagets kassaflöde. Detta gör att Intersport står inför betalningssvårigheter om bolaget inte genomför en företagsrekonstruktion. Det förändrade marknadsläget medför också ett behov av sänkta framtida kostnader.

Som rekonstruktörer har Nils Åberg och Linda Schenholm på Advokatfirman Carler föreslagits och arbetet kommer ledas av Marcus Wibergh, vd för Intersport.

– Genom att genomföra denna rekonstruktion kan vi säkerställa att vi tar oss igenom Corona-krisen men också anpassar vår verksamhet till större andel e-handel och att vi kan stå starkt rustade för framtiden, säger Marcus Wibergh.

Rekonstruktionen omfattar Intersport AB, I-Sport Retail AB samt Löplabbetgruppen AB. Större leverantörer och bolagets bank har i förväg uttryckt sitt stöd för processen.

Företagsrekonstruktion innebär ett förfarande där ett företag, som bedöms ha en god affärsidé men som av någon anledning har råkat i ekonomiskt trångmål, kan rekonstrueras utan konkurs. Begreppet används ibland som en allmän beteckning på stora förändringar av företag i problem, men i många länder finns ett särskilt juridiskt förfarande för företagsrekonstruktion, som innebär att ett företag kan få ett skydd mot konkurs under en viss tid. Källa: Wikipedia

Bild: AleWi

Publicerad 10:30, 14 april 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Biocafé Tellus: Sommar jazz jam med Ajakas Orkester

    4 augusti kl.18:00 - 20:30
  2. Musik i sommarkväll i Brännkyrka: Beethovens violinsonater

    5 augusti kl.19:00 - 21:00
  3. Jazz och vispop på Villa Lyran!

    6 augusti kl.18:00 - 20:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: