Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

karta mälarhöjden bredäng

Stopp för nya bostadsrätter i Mälarhöjden – görs om till hyresrätter

Publicerad 08:29, 30 juni 2024

Det höga ränteläget gör att tidigare planerade bostadsrätter i Mälarhöjden nu blir hyresrätter.

Exploateringsnämnden har vid senaste mötet godkänt en markanvisning för bostäder och lokaler inom fastigheterna Urmakaren 49 och del av Sätra 2:1 i Mälarhöjden till Primula Byggnads AB.

Här kan du prenumerera på Bättre Stadsdel

Projektet innebär nybyggnation av cirka 75 lägenheter, fördelade på 50 hyresrätter och 25 bostadsrätter, samt en lokal för centrumändamål.

Primula Byggnads AB hade tidigare en markanvisning för området som omfattade cirka 100 bostadsrättslägenheter samt en lokal för kommersiell verksamhet. På grund av det rådande marknadsläget och ökade kostnader för lånefinansiering såg Primula sig tvungna att avstå från att förlänga det ursprungliga avtalet. Efter förhandlingar har ett nytt avtal träffats, som innebär en anpassning av upplåtelseformen för att bättre möta nuvarande behov och möjligheter.

”Vi är glada över att ha nått en överenskommelse som gör det möjligt att fortsätta utveckla området med både hyres- och bostadsrätter,”, skriver Exploateringskontoret i underlaget.. ”Detta projekt bidrar till att skapa en blandad bostadsstruktur och stärker den sociala hållbarheten i Mälarhöjden.”

Platsen för projektet, belägen vid korsningen av Bredängsvägen och Ålgrytevägen på gränsen till Bredäng. I dagsläget innehåller Urmakaren 49 en mindre träbyggnad som tidigare har nyttjats för dagligverksamhet inom socialförvaltningens verksamhet.

Den nya bebyggelsen blir ett punkthus och ett lamellhus, där hyreslägenheterna huvudsakligen blir fyror och femmor för att möta behovet av större lägenheter. Lokalen för centrumändamål i bottenvåningen är tänkt att bidra till en levande stadsdel med ett brett utbud av tjänster och verksamheter för de boende.

Projektet är en del av Fokus Skärholmen, en bred stadsutvecklingssatsning som syftar till att tillföra nya bostäder och förbättrade stadskvaliteter i Skärholmens stadsdelsområde. Fokus ligger på att utveckla områdena med hållbara och långsiktiga lösningar. Centrala Bredäng och Ålgrytevägen är några av de 16 projekt som ingår i detta initiativ.

”Den nya markanvisningen ger oss möjlighet att tillföra fler bostäder i ett område med stor potential för utveckling,” skriver kontoret.” Det är en viktig del av vårt arbete med att stärka den sociala hållbarheten i stadsdelen.”

Bilder: Stockholms stad

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:alla-casinon-2020
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: