Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”In Sweden everything is good”

Publicerad 20:02, 23 december 2015

Det var mycket glädje vid julklappsutdelningen på Telefonplan på onsdagseftermiddagen när nyanlända flyktingbarn fick träffa tomten.

CARE&SHARE-JUL-2

Redan innan utdelningen skulle dra igång klockan 16 hade kön med barnen som bor på Centrias ankomstboende i Västberga vuxit och blivit lång.  Tio volontärer och lika många svenska familjer med barn kom för att delta i festligheterna och donera kläder och egna julklappar.

– Vi har kört en del av barnen i bilar från Centria och hit, Det är nog ett 60-tal barn här, säger Felicia Fazzi, en av grundarna till hjälporganisationen Care & Share Stockholm som stod bakom arrangemanget.

Centria är den första boendet som de nyanlända kommer till i Sverige.

CARE&SHARE-JUL-4

På bruten engelska berättade fyrbarnspappan och restaurangägaren Cohibak från Syrien att han och hans familj kom till Sverige för sex dagar sedan efter en tre veckors lång resa genom Europa.
– In my country there is no school. It is just kill, kill everywhere. We need peace and rest. Sweden has everything we need.

– In Sweden everything is good.

CARE&SHARE-JUL-3

Alla barn som kom till Care & Shares lokaler på Telefonplan gick hem med var sin paket, pepparkakor och godispåse.

CARE&SHARE-JUL-1

En av drivkrafterna bakom Care & Share Stockholm är Siv Rogne Malmqvist, i kväll var hon tomte.

Text och foto: Alex Farnsworth

Läs mer:
Alla behöver ett mänskligt bemötande
Frivilliga tar över hanteringen av skänkta kläder till flyktingar

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: