Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Utan alla gåvogivare hade det aldrig gått”

Zandra Östergren är med i volontärgrupp på Metro Hotell i Västberga som jobbar med att samla in och dela ut kläder till nyanlända flyktingar. Nu är behovet av varma ytterkläder och fodrade vinterskor stort.

Volontärarbetet sker i samarbete med Migrationsverket och består av medlemmar i Brännkyrka församling, från nätverket ‘Årsta för alla’ och enskilda individer som vill göra en insats. Verksamheten har även en Facebook-grupp med 400 medlemmar.

–Vi vill på bästa sätt underlätta tillvaron för de boende och värna om människors rättigheter och värdighet, säger Zandra Östergren.

Volontärgruppen på Metro Hotell arbetar både med klädinsamling och utdelning av kläder till personer som just kommit till Sverige. De flesta saknar det allra nödvändigaste vid ankomsten såsom ytterkläder, kläder och skor för rådande väder.

Hur ser situationen i dagsläget ut på Metro Hotells ankomstboende?
– Brännkyrka församling, tillsammans med andra ideella organisationer och många frivilliga har tidigare haft en mängd initiativ kring Metro Hotell. Trycket på Metro Hotel har ökat de senaste månaderna, och från att ha varit en plats där de boende stannat i upp till ett år kortades maxtiden snabbt ner till två-tre dagar, varefter de slussades vidare till mer långvariga boenden.

– Idag är läget mer osäkert; de boende stannar längre, men situationen kan förändras snabbt. Vi anser därför att det är viktigt för de boende och för oss att vara på plats för att underlätta mitt i en kaotisk situation.

ZandraÖstergen 2 (1 of 1)

Zandra Östergren berättar att för tillfället är det varma ytterkläder och fodrade vinterskor till alla åldrar som efterfrågas mest. Även leggings till kvinnor samt joggingbyxor till män.

Behöver ni fler volontärer?
I vår Facebook-grupp  är alla mer eller mindre med och bidrar på något sätt. Men alla krafter är välkomna! För att nå ut till allmänheten om aktuella behov och information om vårt arbete samt hur man kan bidra, har vi vår Facebook-sida “Klädinsamling Metro Hotell ankomstboende” som gillas och sprids dagligen!

Hur har det gått på era tidigare insamlingar?
– Vi är så otroligt tacksamma över alla kläder vi har fått in under hösten och som vi fortfarande får ifrån allmänheten. Utan alla gåvogivare hade det aldrig gått!

Text: Adam Ekstrand
Bild: Alexander Farnsworth

Publicerad 23:08, 26 januari 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: