Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Nya planerade boendet i Västertorp: Tryggheten är mycket viktig för oss

Planerna att bygga en bostadsfastighet med 60 genomgångslägenheter i Västertorp för personer som står utanför den ordinarie bostadsmarknaden har fått blandad respons bland grannar i stadsdelen. 

Flera är upprörda att Västertorp förtätas ytterligare. Andra undrar hur det nu ska gå med tryggheten i stadsdelen.

Västertorpsbon Jon ställer frågan i den lokala Facebookgruppen Fantastiska Grannar Fruängen & Västertorp hur det planerade boendet påverkar tryggheten.

– Hur ser planen ut för att detta inte ytterligare ska bidra till den lokala otrygghet som varit ett aktuellt ämne det senaste året, skriver han.

LÄS ÄVEN: Förslag: 60 lägenheter byggs vid Västertorps centrum

Det är Stockholmshem som ansökt om markanvisning för att uppföra genomgångsbostäderna som SHIS sedan hyr.

SHIS – Stiftelsen hotellhem i Stockholm – har sammanlagt cirka 4200 lägenheter i 51 fastigheter i Stockholm, vilket gör dem till Stockholms stads största hyresvärd inom sociala bostäder. Joakim Ernström är kommunikatör på SHIS.

– Vi upplever inte att vi har stökigt i eller omkring våra fastigheter och ser inte varför en eventuell etablering av en fastighet i Västertorp skulle bidra till mer oroligheter.

LÄS ÄVEN: Västertorpsbor trakasseras av gäng – stadsdelen ökar insatsen

Han menar att SHIS verksamheter fungerar generellt bra och att de har kompetent och erfaren personal som finns på plats för hyresgäster dagligen.

– I vårt bostadssociala uppdrag ingår det bland annat att bedriva boskola för hyresgästerna. I boskolan lär vi bland annat ut grundläggande kunskaper om hur vi förväntas sköta vår lägenhet, hur vi källsorterar, hur vi söker jobb och hur vi söker bostad. 

Målet är att de boende så snart som möjligt ska kunna få en bostad på den reguljära bostadsmarknaden.

LÄS ÄVEN: Förslag: 200 lägenheter kan byggas vid Personnevägen

Arbetet med hyresgästerna är kontinuerligt under hela boendetiden tills det att hyresgästen får möjlighet att flytta ut till en lägenhet på den ordinarie bostadsmarknaden.

Här, vid Västertorp centrum, är platsen där det planerade fastigheten med 60 bostäder ska ligga

Hur löser man tryggheten och integrationen med lokalsamhället när ni etablerar ett nytt boende?
– Tryggheten är som för de flesta hyresvärdar även mycket viktig för oss. Vi arbetar aktivt med våra hyresgäster och samverkar med många parter kring trygghet och säkerhet vid våra boenden. Det är en viktig och prioriterad fråga för oss. 

På dagtid är de flesta av SHIS fastigheter bemannade med egen personal. I de fastigheter som är tillfälligt obemannade finns det kontaktuppgifter i anslutning till receptionerna om någon skulle behöva nå dem, enligt Joakim Ernström.

– På kvällar, nätter och helger bemannas SHIS av en egen störningsjour som har möjlighet att tillkallas vid eventuellt behov.

Var finns era bostäder idag?
– Vi har fastigheter både i innerstad, förort och ytterförort. Bostäderna är spridda över i stort sett samtliga stadsdelar inom Stockholms stad. Vi hyr samtliga fastigheter, de flesta av AB Stockholmshem och en del av Micasa Fastigheter samt en del fastigheter av några mindre fastighetsägare.

För de nyanlända som placerats i Stockholm och som har tilldelats en tillfällig lägenhet hos SHIS finns det flera samarbeten kring integration. 

– Vi arbetar med flera olika organisationer från den idéburna sektorn och från engagerade medborgare i närsamhället, säger Joakim Ernström.

Publicerad 13:20, 5 november 2020
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: