Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

“Vi söker nyfikna 75+-are”

Det är aldrig för sent. Även 75+-are kan få jobb på den vita duken – och chansen att påverka en kortfilm om ett par på tågluff.

Just nu söker filmteamet, baserat i Midsommarkransen, ett par skådespelare och den som känner sig lockad uppmanas att ta chansen:

– Vi söker nyfikna människor som är levande i själen, säger producenten Karin Ekberg om projektet, med arbetsnamnet ”Jag gick mig ut en sommar”.

I dag måndag den 24 november är nyfikna och äventyrslystna män och kvinnor i 70-80-eller mer-årsåldern välkomna på öppen provfilmning.

Filmteamet hoppas att många ”i lagom ålder” ska komma och visa upp sig. Dyker de rätta personerna upp – gärna ett ”riktigt par”, släktingar eller vänner – kan filmandet sätta igång redan till sommaren. Teamet bakom filmen har redan varit ute och prov-luffat.

– I somras research-reste vi till Prag, Berlin, Wien, Dresden och till Slovakien, berättar Karin Ekberg, som fått uppmärksamhet för dokumentären Att skiljas, nyligen visad i SVT.

Men vart resan bär i den kommande kortfilmen om det tågluffande paret, det vet ingen. Inte ens regissören, Erik Lindberg, som gillar att låta sig inspireras av det som råkar hända. Erik Lindberg, som liksom producenten Karin Ekberg bor och jobbar i Midsommarkransen. Erik Lindeberg har tidigare gjort den prisbelönta kortfilmen Skärvor, som nu i höstas vann pris för bästa foto på Uppsala kortfilmfestival.”

Tanken bakom kortfilmen är i alla fall att berätta om och visa äldre människor utan de vanliga schablonerna. Här ska i stället människor med integritet och komplexitet få utrymme.

– Kortfilmen ska vara ett slags hyllning till resandets tillstånd och mellanmänskliga möten och till att ta dagen som den kommer och att våga äventyret, säger Karin Ekberg.

Än så länge är det för tidigt att säga något bestämt om hur stor ersättning som kan bli för skådespelarinsatserna, men Karin Ekberg hoppas på framgång efter ett ”aktivt finansieringsarbete”.

– Vi får se vad som händer, säger Karin Ekberg.

De som har frågor om inspelningen eller kanske är intresserade av att vara med men inte kan komma till Skånegatan där provfilmningen äger rum, kan kontakta My Sandström på telefonnummer 073-5133162, via e-postmy@filmbruk.nu eller genom Facebook.

Text: Maja Aase

provfilmning

 

 

 

Publicerad 21:05, 23 november 2014
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: