Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

7 sätt rätt kreditkort hjälper dig att spara pengar på resan

KREDITKORT.COM Med sommaren runt hörnet är det hög tid att börja kolla på olika kreditkort för att välja det bästa kortet för dig och din resa. Med rätt kreditkort kan du nämligen spara en hel del pengar, oavsett om du ska åka på en utlandsresa eller om du ska spendera ledigheten på hemmaplan.

Det finns många fördelar med att använda ett kreditkort för sommarens alla aktiviteter – den främsta är att du kan spara pengar. Beroende på vad för resa du ska åka på kan du välja ett kreditkort som gynnar dig. På så vis kan du få ut mer av din resa, samtidigt som du sparar pengar. På Kreditkort.com kan du jämföra olika kreditkort mot varandra för att hitta det som passar bäst för dig på din resa. Nedan listan vi viktiga aspekter att ta hänsyn till för att spara så mycket pengar som möjligt på resan.

Kompletterande reseförsäkring

Många kreditkort erbjuder en kompletterade reseförsäkring för dig och din familj när minst 50–75% av resans värde betalas med kreditkortet. Vad som ingår i reseförsäkringen varierar något mellan olika kreditkort. Reseförsäkringen brukar dock inkludera bl.a. avbeställningsskydd, bagageförsening, självriskskydd samt olycksfall på resan. Det finns även kreditkort vars försäkring täcker ifall något skulle inträffa ditt hus eller ditt fordon hemma i Sverige medan du reser.

Ett kreditkort med reseförsäkring tillåter dig att spara pengar genom att du slipper köpa till en extra reseförsäkring. Du kan även känna trygghet i att du har en heltäckande försäkring ifall något oväntat skulle inträffa på din resa.

Betala med bonuspoäng

Välj ett kreditkort med ett bonussystem som tillåter dig att betala flygbiljetter med insamlade poäng. Exempelvis kan du välja Bank Norwegians kreditkort vilket tillåter dig att tjäna poäng på alla köp som genomförs med kortet. Poängen kan sedan användas för att få rabatt på flygbiljetter hos Norwegian, samt för att betala de rabatterade biljetterna med dina intjänade poäng. Sparar du ihop tillräckligt med poäng har du möjlighet att betala hela kostnaden för flygbiljetten med dina poäng och därmed flyga gratis.

Förutom bonuspoäng finns det flera kreditkort som erbjuder generösa rabatter på olika reserelaterade produkter och tjänster. Rabatterna inkluderar bland annat billigare hotell och/eller rabatterat pris på exempelvis tåg- och bussbiljetter. Det finns mycket pengar att spara på resan genom att välja ett kreditkort med bonusprogram.

Undvik valutapåslag

Med rätt kreditkort kan du undvika valutapåslag. Valutapåslag, även kallad för valutaväxlingspåslag, är en avgift som de flesta bankerna lägger på när kortet används för att betala med utländsk valuta. Avgiften är vanligtvis mellan 1–3% och adderas på alla köp som genomförs med kortet. För att undvika att din kortutgivare drar en extra procent på allt du handlar på din resa bör du välja ett kort utan valutapåslag.

Ett kreditkort utan valutaväxlingspåslag tillåter dig att spara en hel del pengar på din resa. Vissa kort har inget valutapåslag, medan andra kreditkort endast utesluter valutapåslag inom vissa länder. Därför är det viktigt att noga läsa på om villkoren för just ditt kreditkort så att du kan spara så mycket pengar som möjligt.

Slipp uttagsavgifter

Förutom att undvika valutapåslag när du använder ditt kort på resan, bör du även undvika uttagsavgiften för kontanter. Eftersom kontanter används i större utsträckning utomlands, är det vanligt att vi regelbundet använder våra kort för att ta ut pengar på resan. Dock tar kortutgivare nästan alltid en hög avgift när du tar ut kontanter utomlands, speciellt när du genomför kontantuttag utanför EU.

Uttagsavgiften brukar ligga på ungefär 3% av uttagsbeloppet. I längden kan det bli mycket pengar som endast försvinner i onödigt avgifter. För att spara pengar på din resa bör du därför välja ett kreditkort utan uttagsavgift.

Få pengar tillbaka på dina köp

Med ett kreditkort med cashback får du återbäring på köp som genomförts med kortet. På samma sätt som det går att tjäna bonuspoäng med kreditkort går det även att tjäna pengar med kreditkort. Genom att välja ett kreditkort med återbäring kan du passa på att genomföra så många av köpen som möjligt på resan med ditt kreditkort. På så vis får du så mycket pengar tillbaka som möjligt.

Olika kreditkort erbjuder olika mycket cashback vilket varierar beroende på var du väljer att använda ditt kort. Exempelvis finns det kort som erbjuder extra mycket återbäring när du genomför köp hos en av kortutgivarens samarbetspartners. Det finns även andra kreditkort som erbjuder samma mängd cashback på alla köp som genomförs med kortet. Oavsett hur mycket pengar du får tillbaka med ditt kort är återbäring ett bra sätt att spara pengar på resan.

Spara pengar på roadtrippen

Välj ett bensinkort för att spara pengar på din roadtrip. Du behöver inte resa utomlands för att spara pengar med kreditkort. Ska du njuta av en bilsemester i Sverige finns det mycket pengar att spara med rätt bensinkort. Bensinkort erbjuder vanligtvis drivmedelsrabatt när kreditkortet används för att betala när du tankar hos bensinkedjan som kortet tillhör. Förutom rabatt på drivmedel finns det även kort som ger rabatt och andra erbjudanden på övriga köp som genomförs på bensinstationen.

Vanligtvis kan du spara mellan 15–25 öre per liter när du tankar med ett bensinkort. Sverige är ju som bäst på sommaren! Passa därför på att ta vara på det härliga vädret med en billigare bilresa.

Spara tid med personliga rekommendationer

Inför och under resor har många av oss upplevt hur mycket tid som går åt till att planera utflykter, boka taxi och hotell, hitta bra restauranger och boka in populära turistattraktioner. Med rätt kreditkort kan du få tillgång till concierge-service och därmed få hjälp med att boka och planera din resa.

Det finns olika typer av concierge-service att ta del av och det finns mycket hjälp att få för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av din resa. Kreditkort med concierge-service ger dig tillgång till en form av personlig assistans som du kan ta hjälp av på din resa. Du kan exempelvis få hjälp att boka in läkarbesök, få specifika sittplatser på flygresan samt få hjälp att handla mat och kläder. Då kan du spara en hel del tid och få fler tips på hur du kan spara pengar på din resa.

Jämför olika kreditkort för att hitta det som passar bäst

Urvalet av kreditkort som gynnar dig på resor är stort. Det är mycket som spelar roll när det gäller att välja vilket kreditkort som passar bäst för dig på resan. Olika faktorer att ta hänsyn till är var du ska åka, hur länge du ska resa, hur många ni är som ska resa samt vad du eller ni vill göra på resan.

Det bästa sättet att hitta rätt kreditkort är att jämföra olika kreditkort med varandra. Då får du en tydlig överblick kring kortens olika förmåner och avgifter. På så vis kan du vara säker på att du får det bästa kreditkortet för din semester.

Denna artikel är skriven i samarbete med Kreditkort.com.

Publicerad 07:00, 18 maj 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: