Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:
hopptorn

Nu är det sommar!

HAJPER. Är det något vi svenskar älskar så är det solljus. Knappt har snön smällt undan innan det blir dags att sätta sig utomhus och njuta. När väl sommaren kommer är det många som tar varje tillfälle i akt att spendera utomhus. Särskilt när temperaturen klättrar upp mot trettio grader och semestern är i full gång. En tur till poolen, en stund på stranden eller bara ligga ute på gräsmattan. Som alltid gäller det dock att du är väl förbered.

jordgubbar
Äta kräfta, ja. Bli kräfta, nej tack.

Älskar du att sola dig i förhoppningen att bli brun men blir nästan alltid röd? Så är fallet för många svenskar. En del har tur och förvandlas till pepparkakor när de är ute. För oss övriga krävs antingen mängder med solskydd eller minimal mängd ute i solen. Annars blir vi lika röda som kräftorna. Har du otur gör det dessutom ont.

Hur länge du kan vara ute utan att skada huden beror mycket på åldern och vilken typ av hud du har. Det finns sätt att kolla hur länge du kan vara ute. Att vara i skuggan är inte lika tillfredsställande men du kan stanna utomhus längre.

Sommarskoj

Med ledighet och varmt väder finns det många olika saker du kan hitta på för att ha kul. Till exempel kan du samla dina vänner och spela lite kubb. Se bara till att ni är överens om reglerna. Framemot kvällen går det att plocka fram grillen och fräsa på lite korv.

Är du typen som föredrar att det mera lugnt går det alltid att hitta en bra bok att läsa. Antingen låna från ett bibliotek, köpa på second-hand eller beställa från nätet. Det behöver inte ens vara en fysisk bok. Du kan hitta flera e-boktjänster där du läser direkt på telefonen eller i plattan. Ofta behövs inte ens uppkoppling.

Ett alternativ kan vara att spela spel. Brädspel går aldrig ur tiden och många finns digitalt. Föredrar du att spela på egen hand är utbudet av mobilspel och onlinespel enormt. Allt från sudoku till spännande sajter som Hajper.

Efter sol kommer…

Finns det en sak som kan slå efterlängtade planer i spillror så är det ju dåligt väder. Du har köpt picknickmaten. Planerat var och när, bjudit in nära och kära. Bara för himlen att öppna sig och regnet vräker ner. Att det är bra för grödorna är inte mycket till tröst.

Ett sätt att vara lite mera säker är att ta reda på hur vädret kommer att se ut. Meterologi är tyvärr ingen exakt vetenskap så väderprognoser kan förändras väldigt snabbt. Därför är det alltid bra att ha en Plan B.

Inomhuspicknick är fortfarande en picknick. Du kan lägga ut en filt och massa kuddar på golvet. Spela spel tillsammans. Kanske titta på en film eller bara umgås. Om du tycker att golvet är lite för långt ner finns alltid ett bord.

Det viktigaste är att oavsett väder har du en stund då du kan bara njuta och ta det lugnt. Äta lite jordgubbar, bli härligt brun eller läsa en bra bok.

Bilder: Pixabay

Denna artikel är skriven i samarbete med Comeon

Publicerad 07:01, 25 juni 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: