Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Annons:

Online finansiering – en hjälpande hand till din privatekonomi

MONEEZY. Alla behöver vi en hjälpande hand emellanåt och det gör sig även gällande när det kommer till vår privatekonomi. För även om man gör sitt bästa för att planera sina utgifter och spara upp till en buffert så kan man hamna i ekonomisk obalans. Det kan röra sig om oväntade utgifter i form av t.ex. en bil som vägrar starta, kylskåp som slutar fungera eller en saftig tandläkarräkning. Likväl som det kan handla om investeringar, en förbigående möjlighet eller helt enkelt bara att få vardagsekonomin att gå ihop denna månad. Med andra ord finns det en uppsjö av anledningar till att bankkontot ibland behöver lite extra uppbackning. Alla befinner sig i olika situationer och viktigt att komma ihåg är att när det gäller ekonomisk stöttning så är ingen anledning mer eller mindre välgrundad än någon annan. 

Online finansiering är en av strategierna för att stärka siffrorna på bankkontot och skapa mer utrymme. Att ansöka om lån är ingen ovanlighet i dagens samhälle utan det är snarare något som majoriteten gör både en och flera gånger. Men för att undvika att ett lån, med ett gynnsamt syfte, i slutändan stjälper mer än vad det hjälper så ska man noga tänka över ett beslut om att ansöka. I samband med det bör man därför ställa sig själv två viktiga frågor: 1) Vad är syftet med lånet/vad ska det finansiera? 2) Klarar man av att återbetala lånet? Kort och gott ska man inte låna mer än vad man behöver och man ska vara i stånd att kunna sköta avbetalningen. 

I och med det stora intresset för online finansiering finns det väldigt många banker och långivare på den svenska lånemarknaden. Att få tag på det perfekta lånet hos den bästa långivaren kan därför kännas som att leta efter en nål i en höstack. För att hitta det ideala alternativet bör man aldrig köra på första bästa, utan alltid jämföra sina möjligheter. I sitt jämförande kan man ta utgångspunkt i följande tre punkter: 

 • Typ av lån (sms lån, snabblån, lån utan UC, billån, m.fl.) 
 • Önskat lånebelopp och önskad lånetid 
 • Räntor och eventuellt övriga tillkommande kostnader/avgifter 

Om man vet vad man är ute efter med hänblick på ovanstående punkter så blir det lättare att navigera sig i sitt sökande. För att underlätta ytterligare kan man med fördel använda sig av en kostnadsfri jämförelsesplattform. En jämförelsesplattform är en online jämförelsestjänst för lån, med ett stort utbud av Sveriges hetaste långivare. Genom att använda sig av denna typ av tjänst sparar man både tid och energi. Med endast några få klick presenteras man för ett smörgåsbord av valmöjligheter. När man har fått sig en vägledande överblick kan man efterföljande gå vidare med sin låneansökan hos vald långivare. 

För att vända tillbaka till tidigare omtalade fokuspunkter är det självklart att önskat lånebelopp och lånetid är väldigt individuellt och beror på nuvarande ekonomisk situation. Låga räntor och avgifter medför en lägre totalkostnad för lånet och är därför centrala aspekter för de flesta lånsökare. Viktigt att komma ihåg är dock att även typen av lån har en stor betydning. Alla lånar av olika orsaker och därför är det förmånligt att det finns olika typer av lån – ett lån för alla tillfällen! 

Lånetypen man väljer bör alltså baseras på lånets ändamål och en populär kandidat bland sortimentet är lån utan UC. När banker/långivare mottager en låneansökan är de, enligt svensk lag, tvungna att ta en kreditupplysning på ansökaren hos ett upplysningsföretag. Denna mynnar ut i en kreditvärdighet som, tillsammans med låntagarens generella ekonomiska situation, avgör om låneansökan godkänns eller ej. Ett av de främsta upplysningsföretagen i Sverige är Upplysningscentralen (UC).

Ansöker man hos en långivare som tar kreditupplysningar hos UC så registreras varje låneansökan man gör och blir synlig för andra banker och långivare. Det medför en reducerad kreditvärdighet och resultatet blir att man kan få svårare att beviljas lån, både nu och i framtiden. Medan om kreditupplysningen istället tas hos ett annat upplysningsföretag (t.ex. Bisnode eller CreditSafe) så registreras inte alla ens låneansökningar och därmed bibehåller man sin kreditvärdighet och chanserna att beviljas lån påverkas inte negativt. Är man på jakt efter den här typen av lån kan man ansöka om sms lån utan uc från Moneezy

För att sammanfatta kan ett lån vara ett bra komplement och en stöttepelare i ekonomiskt pressade situationer. Men med det sagt ska man fortfarande tänka över sitt beslut och inte göra något förhastat. Ett redskap för en smidig och enkel lånprocess kan vara en jämförelsesplattform. När det kommer till kritan handlar det hela om att hitta det perfekta lånet som bäst överensstämmer med de individuella önskemålen och den nuvarande ekonomiska situationen. 

Denna artikel är skriven i samarbete med Moneezy

Publicerad 06:00, 3 januari 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
 1. Barnvagnspromenad (från Uppenbarelsekyrkan)

  28 januari kl.10:00 - 11:00
 2. Färgfabrikens vårmarknad 20-21 mars

  20 mars kl.11:00 - 21 mars kl.17:00
 3. Edelcrantzloppisen 2021

  18 april kl.11:00 - 15:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Äter du pizza idag?

View Results

Publicerad 20:29, 1 januari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: