Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Bilder: Så var Sveriges första musik- och pingisfestival – på Värmeverket i Bredäng

Publicerad 09:59, 19 juni 2024

I helgen fylldes kulturhuset Värmeverket i Bredäng med massor av pingis, musik och samtal. Värmeverket var värd för eventet Katarina cup, Sveriges första festival som kombinerar musik och bordtennis.

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel – här

Evenemanget är ett samarbete mellan artisten Adam Taal, tidigare känd som Adam Tensta, och Svenska bordtennisförbundet.

– Initiativet är sprunget ur ambitionen att göra musik och bordtennis mer tillgängligt för fler. I synnerhet för ungdomar i utsatta områden. Det kändes därför extra kul att få vara på Värmeverket i Bredäng, säger Adam Taal.

LÄS ÄVEN: Nya kulturhuset i Bredäng söker unga kreatörer – så ska hubben utvecklas

Ungdomar i åldrarna 7–15 år fick möjligheten att delta i olika bordtennisaktiviteter och öppna lektioner. För elever i årskurs 5 och 6 anordnades en bordtennisturnering. För de musikintresserade erbjuds workshops inom musikproduktion, låtskrivande och inspelning i musikstudio.

När Bättre stadsdels utsände besökte festivalen på lördagseftermiddagen kändes sämningen livlig och engagerad. En hel del folk hade tagit sig till huset, både deltagare och publik. Spelarna, som var ungdomar från olika delar av Stockholm, visade upp både tävlingsanda och sportmannaskap.

Kända namn som Erik Lundin, Nisj och Max Martin höll öppna sessions, och STIM erbjöd workshops i inspelning. Dessutom var det liveakter med artisterna Adam Taal, Erik Lundin och L 1NA.

Adam Taal har länge velat sammanföra musik och bordtennis.

– För mig har bordtennis alltid varit en tillgänglig sport. Det borde finnas en tydligare väg in i idrott för ungdomar idag. Vår förhoppning är att Katarina cup kan bli startskottet för några av Stockholms ungdomar redan i år, säger Adam Taal.

man

Idén till Katarina cup föddes i september förra året, och sedan dess har Adam arbetat för att förverkliga evenemanget. Festivalen är döpt efter Adams mamma, Katarina, som gick bort 2016. Adam minns med värme hur han som barn spelade bordtennis med sin mamma, och hur duktig hon var på sporten. Detta minne, tillsammans med Katarinas kärlek till musik, gjorde att Adam döpte festivalen efter henne, som en hyllning till henne.

Text: Christine Alawad
Bild: Oliver Ristilä och Chatchada Wangkam

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Välkommen att prenumerera här.

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: