Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Utomhusbad och plaskdammar öppnar

Personnebadet, övriga utomhusbassänger och plaskdammarna i Stockholm öppnar för säsongen den 15 juni. 

Det skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

Normalt sett öppnar anläggningarna omkring slutet av maj, men på grund av rådande läge med Covid-19 har öppningen skjutits fram i tiden. Nu har idrottsförvaltningen beslutat att öppna utomhusbaden den 15 juni.

— Många stockholmare längtar efter besked om ett öppnande. Det blir en sommar då vi räknar med att fler än vanligt kommer att vara hemma i Stockholm. Därför är det viktigt att vi kan hålla våra bad öppna samtidigt som vi gör det på ett säkert sätt som inte bidrar till ökad smittspridning, kommenterar Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

LÄS ÄVEN: Coronakrisen: Öppningen av Personnebadet skjuts upp

Idrottsförvaltningen har åtta anläggningar med utomhusbassänger som kommer att hålla öppet i sommar. Förberedelser för att kunna ta emot besökare på ett säkert sätt genom att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska risken för smittspridning pågår för fullt.

— Vi ser bland annat över vilka faciliteter som går att hålla öppet på ett säkert sätt, exempelvis omklädningsrum och toaletter, hur vi kan begränsa antalet besökare, och hur vi ska uppmärksamma våra besökare på att hålla avstånd. Exakt hur det kommer bli återkommer vi med. Vi arbetar just nu febrilt med att säkerställa att rätt åtgärder är på plats till öppningen, och vi följer såklart Folkhälsomyndighetens riktlinjer och anpassar oss efter dessa.

Utöver utomhusbassängerna kommer de 52 plaskdammar som finns runt om i staden att öppnas den 15 juni.

— För att vi ska kunna hålla våra bad och plaskdammar öppna krävs det att vi tar ett gemensamt ansvar. Jag vädjar till alla som besöker våra bad att följa anläggningens riktlinjer. Håll avstånd och kom inte i för stora grupper. Detsamma gäller i plaskdammarna, lek gärna men håll avstånd, avslutar Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Stockholms stads utomhusbassänger:

Eriksdalsbadets utomhusbassänger
Hägerstensbadet
Järvabadet
Kampementsbadet
Stora Sköndals handikappbad
Nytorpsbadet
Vanadisbadet
Älvsjöbadet

Publicerad 07:15, 4 juni 2020
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: