Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Utomhusbad och plaskdammar öppnar

Publicerad 07:15, 4 juni 2020

Personnebadet, övriga utomhusbassänger och plaskdammarna i Stockholm öppnar för säsongen den 15 juni. 

Det skriver Centerpartiet i ett pressmeddelande.

Normalt sett öppnar anläggningarna omkring slutet av maj, men på grund av rådande läge med Covid-19 har öppningen skjutits fram i tiden. Nu har idrottsförvaltningen beslutat att öppna utomhusbaden den 15 juni.

— Många stockholmare längtar efter besked om ett öppnande. Det blir en sommar då vi räknar med att fler än vanligt kommer att vara hemma i Stockholm. Därför är det viktigt att vi kan hålla våra bad öppna samtidigt som vi gör det på ett säkert sätt som inte bidrar till ökad smittspridning, kommenterar Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

LÄS ÄVEN: Coronakrisen: Öppningen av Personnebadet skjuts upp

Idrottsförvaltningen har åtta anläggningar med utomhusbassänger som kommer att hålla öppet i sommar. Förberedelser för att kunna ta emot besökare på ett säkert sätt genom att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska risken för smittspridning pågår för fullt.

— Vi ser bland annat över vilka faciliteter som går att hålla öppet på ett säkert sätt, exempelvis omklädningsrum och toaletter, hur vi kan begränsa antalet besökare, och hur vi ska uppmärksamma våra besökare på att hålla avstånd. Exakt hur det kommer bli återkommer vi med. Vi arbetar just nu febrilt med att säkerställa att rätt åtgärder är på plats till öppningen, och vi följer såklart Folkhälsomyndighetens riktlinjer och anpassar oss efter dessa.

Utöver utomhusbassängerna kommer de 52 plaskdammar som finns runt om i staden att öppnas den 15 juni.

— För att vi ska kunna hålla våra bad och plaskdammar öppna krävs det att vi tar ett gemensamt ansvar. Jag vädjar till alla som besöker våra bad att följa anläggningens riktlinjer. Håll avstånd och kom inte i för stora grupper. Detsamma gäller i plaskdammarna, lek gärna men håll avstånd, avslutar Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Stockholms stads utomhusbassänger:

Eriksdalsbadets utomhusbassänger
Hägerstensbadet
Järvabadet
Kampementsbadet
Stora Sköndals handikappbad
Nytorpsbadet
Vanadisbadet
Älvsjöbadet

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:alla-casinon-2020
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: