Annons:
Annons:

“Jag vill engagera Huddingebor”

Bättre stadsdel fortsätter att växa. För ett par veckor startade Huddingebon Joanie Rafidi Facebooksidan Bättre stadsdel Huddinge.

Hallå där, Joanie Rafidi, vem är du?
– Jag är en amerikansk frilansjournalist som har bott i Sverige i drygt 23 år – 90 procent av den tiden i Huddinge. Jag har jobbat för The Voice of America samt Sveriges Radio som engelsktalande journalist. Nu för tiden jobbar jag som lärarvikarie samt håller privata engelskalektioner, gör röster för TV och radioreklam och företagsfilm. Jag skriver även artiklar, företagsprofiler och fallstudier via min firma, RafidisGraffiti – Content CreationMånga bollar i luften! Och nu sköter jag dessutom Bättre Stadsdel Huddinge på Facebook. 

Varför ville du starta Bättre stadsdel i Huddinge?
– Jag tycker att det saknas lokala vardagliga och personliga nyheter i Huddinge. Själv har jag bott i Vidja, Balingsnäs, Kvarnbergsplan, Gamla Sörskogen och Visättra Angar. Jag tycker att det saknas en stadskärna – en central plats för alla Huddingebor att träffas – där passar Bättre Stadsdel Huddinge perfekt? Sidan ska bidra med att samla ihop alla som bor på Huddinges 140 000 km² yta och lyfta upp föreningar, artister, elever, skolor, butiksägare, nyanlända. En online portal och anslagstavala helt enkelt.

Vad är bäst med Huddinge?
– Jag gillar naturen. Speciellt Flemingsbergskogens naturreservat samt att bada vid Orlången eller spela golf på Ågesta GK. Jag gillar också Heron City i Kungens kurva – det påminner mig om USA med bio, bowling och biljard under ett tak. Min favoritrestaurang i Huddinge är Tandoori köket på Fullerstatorget och när det gäller kulturen så saknar jag Huddinge Rock Festivalen men är glad att Huddinge Jazz Festival finns kvar.

Vad kommer att läggas upp på sidan?
– Jag vill engagera Huddingebor och eftersom det kan vara allt från barn till vuxna kan det vara en utmaning! Jag delar gärna nyheter, information från olika föreningar, events, rolig statistik om Huddinge och uppmärksammar alla boende i Huddinge som har namnsdag. Med mera, med mera.

Hur gör man om man vill dela information på sidan?
– Svenska är inte mitt modersmål men jag hoppas att folk har fortroende för mig ändå. De får gärna rätta mig om jag skriver tokigt. Jag hoppas också att många vill vara med och engagera sig. Det är bara att göra inlägg, kommentera eller skicka meddelande på Facebook eller skicka ett sms så är det mycket troligt att det kommer att synas på sidan.

Text: Erica Gilbertson
Bild: Privat

Publicerad 12:17, 22 april 2016
Annons:

Mest lästa:

Sorry. No data so far.

Annons:
Annons:
Fler artiklar Huddinge»
Mest lästa

Sorry. No data so far.

klart.se

PolisNotiser
Pressmeddelanden
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Podcast
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021