Annons:
Annons:

Ny gymnasieskola i Flemingsberg

Hösten 2019 öppnar en kommunal gymnasieskola i Campus Flemingsberg. Skolans profil är life science och den ska samarbeta med högskolorna i området.

– Genom ett nära samarbete med de högskolor som redan finns i området får vi än bättre möjligheter att förbereda eleverna för fortsatta studier på högskola och universitet. De kommer att få ett ökat intresse och större förståelse för vad högskolestudier egentligen är, kommenterar Mona Lifwergren, projektledare för den nya gymnasieskolan i ett pressmeddelande från Huddinge kommun.

Skolan blir en del av Campus Flemingsberg och kommer att ha fokus på life science. Eleverna kommer kunna söka till program inom teknik, naturvetenskap, ekonomi eller vård och omsorg. Skolan ska även erbjuda ett fjärde tekniskt år.

Lokalerna finns i NEO-byggnaden och skolan blir därmed helt integrerad i högskoleområdet. Byggnadens tema är en attraktiv, varierande och inspirerande studiemiljö med innovativa lösningar för data och kommunikation.

Skolan startar hösten 2019 med att ta emot 180 elever. Fullt utbyggd är skolan först 2021 och har då 500 elever. Enligt Kommunförbundet Stockholms län ökar antalet elever i åldrarna 16-19 år med drygt 21 000 fram till 2025 vilket skapar hög efterfrågan på fler gymnasieplatser i länet.

Publicerad 10:24, 29 juni 2017
Annons:

Mest lästa:

Sorry. No data so far.

Annons:
Annons:
Fler artiklar Huddinge»
Mest lästa

Sorry. No data so far.

klart.se

PolisNotiser
Pressmeddelanden
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Podcast
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021