Annons:
Annons:

KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att kartlägga en plats: Midsommarkransen/Aspudden

2015/10/24kl.13:00 - 22:00

Att kartlägga en plats: Midsommarkransen/Aspudden

BLÄCK CHARM NOSTALGI VASSA TÄNDER firar tre års existens genom en konsthändelse som rör platserna Midsommarkransen och Aspudden och dess betydelser. Evenemanget innebär en blandning av och vernissage, filmvisning, konserter och samtal.

Lördag 24 oktober kl. 13–22. På Biocafé Tellus, Vattenledningsvägen 46 i Midsommarkransen.

Till vernissage och utställning, i kafét, är det fri entré hela dagen. Övrigt innehåll är i biografen, inträde dit 60 kr. Begränsat med plats (100 platser), först till kvarn. Biljetter kan köpas på Tellus från kl 13.

På schemat står:

Kl 13–16 (fri entré)

UTSTÄLLNING & VERNISSAGE, dels av en klass i Grafisk illustration design & illustration på Konstfack, dels av Amanda de Frumerie. Studenterna kommer, utifrån workshops av Magnus Haglund, att göra egna affischer och en ny gemensam karta över området, producerade genom risograf-teknik i samarbete med det Midsommarkransen-baserade konstkollektivet Peow! Studio. Amanda de Frumerie visar en serie miniatyrbilder baserade på de olika rummen i Georges Perecs roman ”Livet en bruksanvisning”.

* ASPUDDSSPELET ”1986”

Dessutom visar Amanda de Frumerie upp det nyskapade brädspelet 1986 inspirerat av Aspudden. Bilden ovan är en del av spelbrädet. Det kommer att ges möjlighet att spela spelet på plats under dagen.

Kl 16.45–18

* Filmvisning av RAINER HARTLEBS första film, dokumentären ”Jag bor på Hägerstensvägen och på samma sida finns ett system” (1970). ”Den skildrar Stockholmsförorten Aspudden, som då var rivningshotad. En aktionsgrupp hade bildats för att bevara det som var tänkt som ett mönsterområde för arbetare i början av seklet men som nu var starkt förslummat”. Hartleb är på plats och säger några ord före och efter filmen,

Kl 18.20

MARJA-LEENA SILLANPÄÄ: ”Universums alla ljud (försök till kontakt med Randi Fisher)”. Konstnären Marja-leena Sillanpää arbetar med olika material – text, teckning, funna objekt, ljud – som hon transformerar och sätter samman enligt egna principer. I denna performance använder hon sig av radioapparater och elektroniska redskap i ett försök att få kontakt med konstnärskollegan Randi Fisher (1920-1997) som i slutet av 1950-talet skapade en serie offentliga verk i Hägersten, en ridå kallad Noaks ark för Uppenbarelsekyrkan och en ridå för barnteatern i Hägerstensåsens medborgarhus.

Kl 19

* Konsert med HÄSTKÖTTSKANDALEN. Gruppen består av Ellen Arkbro, Marta Forsberg, Maria W Horn och Kali Malone. ”On October 24th at Tellus Biograf, Hästköttskandalen will present a specially made piece for 4 electric guitars in just intonation performed by Ellen Arkbro and Kali Malone. Hästköttskandalen was formed in Örnsberg during spring 2013 and in February 2015 we released our debut vinyl record ’Spacegirls’ on Fylkingen Records.”

Kl. 20.30

* Den Göteborgsbaserade konstellationen THE MARBLE FAUNS, bestående av Magnus Haglund och Isak Eldh, ger en konsert med material från boxen ”Cities and Citizens” som får sin release i samband med händelsen i Tellusbiografen. Den består av tre CD-skivor och en handskriven bok och utgår från platsspecifika frågeställningar och idéer om olika urbana miljöers konstnärliga betydelser.

Kl 22

Stängning

Med stöd från Stockholm stad.

 

Läs mer:

Facebook

BLÄCK CHARM NOSTALGI VASSA TÄNDER

Tellus Bio

Rainer Hartleb

The Marble Fauns

Hästköttskandalen

Marja-Leena Sillanpää

Peow Studio

Amanda de Frumerie

Konstfack

Detaljer

Datum:
2015/10/24
Tid:
13:00 - 22:00
Evenemang Taggar:
, , , , , , ,

Plats

Biocafé Tellus
Vattenledningsvägen 46
Hägersten, Sverige
Visa Plats-webbplats

Annons:
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: