På Förstadens filmsalong visas en gång i månaden en äldre film, denna gång visas den av Svenska Filminstitutet digitalt restaurerade versionen av Lukas Moodyssons Lilja 4-ever. Under aftonen serveras mat och dryck. Mitt i filmen har vi en liten paus då man kan hänga i caféet eller sitta kvar i salongen och prata med varandra.

Fredag 15/9 visas Lilja 4-ever från 2002.

Regissören Lukas Moodysson är nu aktuell med en uppföljare till Tillsammans i oktober, men denna film från 2002 är av ett helt annat slag. Inför premiären av Lilja 4-ever sa Moodysson: Jag vill att åskådarna ska känna sig som om de blev överkörda av ett tåg.

Välkommen till en femfaldigt Guldbaggebelönad helvetesskildring där tonårstjej dumpad i postsovjetisk alkislägenhet säljer sig för att kunna betala elräkningen och slutar som sexslav i Arlöv.

Bergman kallade Fucking Åmål ”en ung mästares första mästerverk”. Denna fruktansvärda resa till mörkrets hjärta är en vuxen mästares mogna mästerverk, skrev filmkritikern Peter Bradshaw.

I rollerna ser vi bland andra Oksana Akinsjina och Artiom Bogutjarskij.

Lukas Moodysson, Sverige 2002, 1.49 h, från 15 år (11 år i vuxens sällskap)

Välkommen till höstens första Förstadens filmsalong på Biocafé Tellus!

Fredag 15 september
Dörrarna öppnas kl 18.00 med hemlagad mat och dryck.
Filmstart: kl 19.00
Filmlängd: 109 min (+ paus i mitten)
Entré: 80 kr (+ 20 kr för nya medlemmar)

För dig som använder Facebook så finns ett fb-event för kvällen enkelt att sprida till någon du tror kan vara intresserad. Följ oss gärna för att hålla koll: Biocafé Tellus på Facebook. Du hittar oss också på Instagram: Biocafé Tellus på Instagram.

Fredag 15 september kl 18.00 med filmstart kl 19.00

Biljettinformation
www.tellusbio.nu kan du förköpa din biljett. Är du inte medlem sedan tidigare väljer du biljettvarianten där medlemskap ingår. Då föranmälan är obligatorisk kommer du att få fylla i namn, mailadress och födelsedata för att köpet ska kunna genomföras. Du kan köpa max en biljett vid tillfälle, så ska du även köpa biljett till någon annan får du genomföra ett nytt köp och ange den personens uppgifter. Medtag giltig legitimation till visningen. Observera att biljettförsäljningen stänger kl 19 kvällen före aktuell visning.

Du kan också istället såsom tidigare välja att enbart anmäla dig på bit.ly/forstaden senast kl 19 kvällen före aktuell visning och sedan betala din biljett på plats. Denna anmälan är inte bindande och du behöver inte anmäla dig igen om du redan är medlem.