Annons:
Annons:

KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Goda vibrationer: Jojo & friends feat. Emmalisa Hallander & Leo Lindberg på Biocafé Tellus

24 marskl.19:00 - 21:30

150:-

GODA VIBRATIONER är tillbaka med JOJO & FRIENDS, den här gången med stans omtalade nya jazzstjärnskott sångerskan EmmaLisa Hallander och den hyllade pianisten Leo Lindberg.

EmmaLisa Hallander sång
Leo Lindberg orgel
Jojo Djeridi trummor

En afton i jazz med svensk text och pärlor från amerikanska sångboken.

Fre 24/3 kl 19-21:30 Entré: 150kr

Caféet håller öppet för matservering mellan kl 15:00-21:30. Vi erbjuder såväl enkel som trerättersmeny från 75-150kr. Husmanskost, vegetarisk eller tillval finns. Pensionärs och studentrabatt (10%) gäller. Föranmäl/boka konsert/bord per sms på 073-1547856 eller förköp på https://tellusbio.nu/program/goda-vibrationer-med-jojo-friends-feat-emmalisa-hallander-leo-lindberg/

Vad du kan förvänta dig

Emmalisa Hallander är en ny, spännande sångerska på Stockholms jazzscen som tar sig an jazztraditionen med värme och autenticitet. Hon har en närvaro som fångar och berör, och hennes förmåga för scat-singing förnimmer oss om rösterna av giganter som Ella Fitzgerald och Anita O’Day.

Leo Lindberg har spelat med många jazzprofiler som Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Tommy Koverhult och amerikanske saxofonisten Grant Stewart för att nämna några. 2014 släppte Leo sin första skiva under eget namn ”Leo’s Bag” och det har sedan dess blivit ytterligare några solo-skivor. Leo har turnerat med Timbuktu och har en duo med sin far, basisten Ove Gustafson, där de spelar musik skriven av Cornelis Vreeswijk. Sedan ett antal år spelar Leo orgel på trio på Stampen varje söndag – ”The Organ Hangout”. Så här lät motivationen när Leo fick Fashings Vänners stipendium 2015 ”Leo Lindberg har trots sin ungdom funnits med i den svenska jazzeliten under ett flertal år. Hans pianospel är moget och utmejslat och har drag av en Wynton Kelly i högform. Leo besitter en imponerande teknik och hans tonkaskader är en fröjd att lyssna till. Men det är inte bara piano som Leo behärskar utan även orgel, bas och trummor för att nämna några. Enligt Leo själv så måste det svänga och det gör det om honom, rejält dessutom”.

Jojo Djeridi, som håller i Jojo & friends, tillhör den generation jazztrumslagare som kom fram i slutet av 80-talet. Han har under åren spelat med de flesta av de stora inom svensk jazz och är sedan länge en etablerad och välkänd trummis i jazzsverige. Jojo har samverkat med bland andra Nisse Sandström, Bernt Rosengren, Maria Schneider, Carl Orrje och backat upp självaste Barbara Hendricks. I hans senaste kritikerrosade skiva In Alis Kitchen sammantrålade han med jazzgiganter som Krister Andersson, Lars Jansson och Palle Danielsson.

 

Detaljer

Datum:
24 mars
Tid:
19:00 - 21:30
Kostnad:
150:-
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://tellusbio.nu/program/goda-vibrationer-med-jojo-friends-feat-emmalisa-hallander-leo-lindberg/

Plats

Biocafé Tellus
Vattenledningsvägen 46
Hägersten, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Leo Rojas
Telefon:
073-1547856
E-post:
Siokoy_57@yahoo.se
Visa Arrangör-webbplats

Annons:
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: