Annons:
Annons:

KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Landet: Klubb DÖD: Isolated Youth releasefest

2019/03/08kl.20:00 - 2019/03/09kl.01:00

Isolated Youth släpper sin efterlängtade debut-EP “Warfare” på Fabrika records och det firas med releasefest på Landet!

▲ ISOLATED YOUTH – Trots att färska Stockholmska postpunkbandet Isolated Youth tidigare inte släppt någon musik, är de redan på god väg att etablera sig på den europeiska musikscenen, efter en mängd spelningar i såväl Sverige som utomlands. I december framträdde bandet i Tyskland två gånger på utsålda spelningar som gäster till Lebanon Hanover, och under våren har de en rad spelningar inbokade ute i Europa. Vad det gäller musikaliska samarbeten har William Maybelline med sitt soloprojekt Qual remixat bandets låt ”Safety”, som i original är med på EPn ”Warfare”.

Genremässigt ligger Isolated Youth fast förankrade i postpunktraditionen, men med sitt eget originella uttryck, karakteriserat av melodiös sång samt slingor hos såväl bas som gitarr, men med stort driv, tyngd och djup. I musiken finns en inre spänning mellan det vackra och mörk dissonans, en spänning som också syns på skivomslaget där titeln ”Warfare” ackompanjeras av en vacker bild på en liten flicka i vitt kontrasterad mot svart bakgrund. Texterna, som ofta söker sig mot det litterära språket snarare än det vardagliga, kretsar även de kring kampen mellan mörker och ljus i tillvaron. Framträdande teman är kärlek och sorg i en värld som ofta framstår som kall och hänsynslös.

Live är Isolated Youth beryktade för sin intensitet och närvaro, som redan givit eko i omvärlden. Och nu finns alltså äntligen Isolated Youth även i studioformat, inspelat i Stockholm hösten 18 och producerat av Doruk Öztürcan (She Past Away). Nu spås bandet att göra ett tydligt avtryck på den internationella postpunkscenen.

www.facebook.com/isolatedyouth
www.isolatedyouth.com

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

• Landet
• Ⓣ-Telefonplan, Lm Ericssons väg 27
• 18 år

Dörrar öppnar kl 20:00
Isolated Youth på scen 22:00

INGET FÖRKÖP – 80 KR I ENTRÉ (kontant eller Swish)!

www.klubbdod.se
www.landet.nu

VARMT VÄLKOMNA!

Detaljer

Börjar:
2019/03/08kl.20:00
Slutar:
2019/03/09kl.01:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/290744475133503/

Annons:
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: