Annons:
Annons:

KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Musik av kvinnliga kompositörer

2019/10/27kl.18:00 - 19:00

Välkomna till en vacker och varierad a cappella-konsert med Hägerstens kammarkör där det bjuds på musik av kvinnliga kompositörer som Karin Rehnqvist, Ulrika Emanuelsson, Agneta Sköld och Gabriella Gullin. Dirigent: Kerstin Börjeson.

Plats: Uppenbarelsekyrkan, Hägersten. Närmaste t-bana Aspudden.
Tid: 18.00
Biljett: Fri entré, inga biljetter behövs.

——————————————

Kerstin Börjeson utbildades till kyrkomusiker och körpedagog på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hennes lärare i kördirigering var professorerna Eric Ericson och Anders Eby. Sedan 1994 arbetar Kerstin som körledare och organist i Uppenbarelsekyrkan. Där har hon drivit upp en omfattande och välrenommerad musikverksamhet med barn-, ungdoms-, och vuxenkörer. År 2009 erhöll hon Stockholms Stifts Sankta Ceciliapris för en framstående och högkvalitativ musikverksamhet i Hägerstens församling. Kerstin är sedan 2016 ordförande i Föreningen Sveriges Körledare (FSK).

——————————————

Hägerstens Kammarkör är en prisbelönad ensemble med bred repertoar, och är en del av musikverksamheten i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten. Under sin ledare Kerstin Börjeson genomför kören regelbundet uppmärksammade konserter såväl i Uppenbarelsekyrkan som runt om i landet och på internationella turnéer. Vid körtävlingen Per Musicam ad Astra i Polen 2018 tog kören två guldmedaljer och vann specialpris för ”Outstanding Performance of Contemporary Music”. I år medverkade kören även vid Sveriges Radios och SVT:s Trettondagskonsert i Berwaldhallen som livesändes i TV den 5 januari samt uruppförde ett nyskrivet verk av kompositören Jacob Mühlrad, beställt av och till kören.

Detaljer

Datum:
2019/10/27
Tid:
18:00 - 19:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/2422901414622394

Plats

Uppenbarelsekyrkan, Hägersten
Bäckvägen 34
Hägersten, 12647 SE
+ Google Map

Annons:
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: