Annons:
Annons:

KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

S i Aspudden: Klimatneutrala stadsdelar till 2030 – är det möjligt? (digitalt event med Allan Larsson)

21 april kl.18:30 - 19:30

Av jordens yta upptar städer ungefär tre procent. Samtidigt står de för omkring 72 procent av de globala utsläppen av växthusgaser. För att klara klimatomställningen behöver vi förändra hur vi använder energi i våra städer och stadsdelar, dvs hur vi bor, lever, driver företag och sköter transporter. För det är folkrörelsen avgörande.
Den 21 april gästar Allan Larsson sydvästra kretsen för att berätta hur Hammarby sjöstad genom medborgarinitiativ, samverkan och en innovationsplattform lyckats ta stora kliv mot klimatneutralitet. Allan kommer också dela med sig av vad som händer i projektet “Viable cities” där 9 städer skrivit på ett klimatkontrakt med mål att bli klimatneutrala 2030. Samtidigt storsatsar EU för klimatneutrala städer – där Jytte Guteland spelar en nyckelroll i förhandlingarna. I denna kraftsamling menar Allan Larsson att lokala initiativ och folkrörelser kommer att spela en nyckelroll.
Hur kan vi som politiska lokalföreningar bidra till klimatomställningen i våra stadsdelar?
Det här mötet samarrangeras av s-föreningarna i Aspudden, Mälarhöjden-Axelsberg, Hägersten, Fruängen, Älvsjö, Gröndal-Liljeholmen och Skärholmen.
Vi kommer inte bara att lyssna, utan även få chans att utveckla politik och spåna på förslag till lokala initiativ tillsammans. För de föreningar, arbetsgrupper eller enskilda medlemmar som vill jobba vidare med frågan kommer det även att bli en framtida uppföljning av mötet, då Allan lovat att medverka igen.
Din hand behövs i klimatomställningen. Hoppas vi ses!

Detaljer

Datum:
21 april
Tid:
18:30 - 19:30
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/917830558951323

Annons:
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: