Annons:
Annons:

KALENDER

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Teatern under bron: Definitivt 50 pers – en monologfestival i Liljeholmshamnen

2020/08/11kl.11:00 - 23:59

Välkommen till Teatern under bron Liljeholmshamnen – Stockholms nya kulturscen. 11-15 aug bjuder vi in till Definitivt 50 pers – en monologfestival på kulturpotonen.

Upplev en helt ny plats fylld med teater, streetfood, musik, bar och härlig atmosfär på vattnet under Liljeholmsbron.

LÄS MER: Liljeholmen får ny kulturscen – smygpremiär i sommar

Definitivt 50 pers – en monologfestival
Öppettider: 11.00 – 00.00 | Fri entré
17.30 – 21.30 Allmän sammankomst om maximalt 50 personer (entrébiljett krävs)
Övrig tid gäller Folkhälsomyndighetens riktlinjer vid folksamlingar.
Definitivt 50 spänn var en serie samlingsskivor med diverse, främst svenska, punkband, den första utgiven 1992. Skivan kostade alltid just 50 kronor och gavs ut i samarbete av olika skivbolag. 2020 drar Teatern under bron Liljeholmshamnen sin lans för kulturen och bjuder in till Definitivt 50 pers – en monologfestival.
Från scenen på kulturpontonen med följeljuset längs brofundamentet under Liljeholmsbron bjuds på utvald monologteater kurerad av Teatern under bron för maximalt tillåten publik om femtio personer.
Upplägget är enkelt som ett riff; två monologpjäser dagligen under fem dagar; totalt tio pjäser. Samtida, uppkäftigt och berörande. Vilka pjäser som spelas meddelas senare.

Mat & Dryck:
Reimersholme Hotel
Reimersholme Hotel är Stockholms nya oas med boende vid kanalen mellan Reimers och Bergsunds strand; galleri, livescen, mat, dryck och en personlig stil. Här bor artister på turné och här inryms författar- och konstnärsresidens, restauranger, barer och flera scener. Sedan vännerna Kaspar Druml och Andil Dahl som båda är musiker tog över hotellet har Stockholms sociala liv fått en ordentlig skjuts framåt med en mötesplats som för tankarna till Studio 54, ställen i Berlin eller Barcelona. Köket har fått stort utrymme och nu tar de med sig hela konceptet som en satellit till Teatern Under Bron Liljeholmshamnen. Räkna med riktigt god streetfood, musik, härlig atmosfär och annorlunda möten!

Meny:
Quesadillas och burritos
– Maten är inspirerad från det latinamerikanska streetfoodköket. Vi serverar öl, naturviner, bubbel, drinkar och äppelmust från PALLA.

Definitivt 50 pers – en monologfestival
Var: Kulturpontonen, Liljeholmshamnen (under Liljeholmsbron) – https://goo.gl/maps/tu6qgVN3EPk73MMNA
När: 11-15/8 | 11.00 – 00.00
Hur: Fri éntre | Entrébiljett till monologerna krävs
Restriktioner pga Covid -19
Teatern under bron bron har i sitt tillstånd för Allmän sammankomst 17.30-21.30 tydligt regelverk för gällande restriktioner om högst publika deltagande på femtio personer.
Det är gratis att besöka föreställningarna men biljett behövs för att komma in. Dessa femtio biljetter släpps via Teatern under brons hemsida och scannas på plats av entrévärden.
Övrig tid omfattas inte av ordningslagen, där gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid folksamlingar.
Monologer:
Vad ska denna föreställning heta?
Av och med Daniel Boyacioglu
– Jag har haft svårt att komma på en titel. Jag har ett upplägg som jag tror på. Jag tänkte inleda med en låt som är en kamplåt som handlar typ om svartskallar, men den är stilla och fin. Den är helt ny och ingen har hört den än. Men jag är råpeppad på den. Sen tänkte jag läsa dikter ur senaste boken Allt om eld resten av tiden och avsluta med inledningssången igen. Jag tror det blir skitfint, minimalistiskt och drabbande. Men vad fan ska föreställningen heta? Får du några idéer?
/ Daniel B
Daniel Boyacioglu är en poet, dramatiker, musiker och pionjär inom svensk spoken word. Född 1981 med syrianskt ursprung debuterade han med sin första diktsamling Istället för hiphop 2003. Debuten föregicks av två raka vinster i SM i poetry slam. Daniels senaste samling dikter Allt om eld utkom 2016. Daniel Boyacioglu har även medverkat i P1 Sommar 2003 och förekommit flitigt i tv och radio.
Sound of Mark 2.0
Av och med: Mark Levengood
I ekan: Per ”Texas” Johansson
När Marks mamma förstod att hon åter var gravid hyrde hon en häst. Som hon senare förklarade, ”aborter var inte tillåtet på den tiden”. Till all lycka för Mark, och för hans publik, så var det ett envist litet gossebarn som var fast besluten om att se världen, och småningom låta världen se honom.
I fokus står vardagen, för Mark är ingen detalj i den svenska vardagen för liten, ingen tanke är för stor.
– Jag har gjort en föreställning om livet som det är och som det borde vara. Om att försöka sjunga bort problemen och finna att problem bär öronproppar, säger Mark Levengood.
Få artister är lika folkkära som Mark Levengood. Genom hans böcker, program och föreställningar har många ett personligt förhållande till honom. Från säregna produktioner som “Mark och hans vänner” och “Morgon med Mark” till programledare för Melodifestivaler, Guldbaggen och Kronprinsessbröllop har Mark rönt såväl priser som publik och kärlek.
Elefanten i rummet
Av och med Segal Mohamed
– Elefanten i rummet är en poetisk och suggestiv samtidsskildring som rör sig mellan drömmar och verklighet. En berättelsen om diasporans dilemman och om att ärva berättelser och nycklar till dörrar som inte längre finns. / Segal Mohamed
Segal Mohamed är en ung konstnär som investerar i sin gemenskap Angered för att förädla den med konst och poesi. Hon har bjudit hem politiker, drivit poesiskola och skapat föreställningar som spelats på bl a Västsverige mot rasism och nominerats för årets ”Spot on” på Scenkonstgalan två år i rad. Skrivskolan Qalam som hon drev tillsammans med bla Johannes Anyuru vann Publicistklubbens ”Dawit Isaaks pris” 2018. Under 2019-2020 har hon varit gästpoet för Kristianstadsbladet samt skrivit manus för kortfilmer och pjäser. Till hösten studerar hon till dramatiker och manusförfattare på Teaterhögskolan i Malmö.
Rosewood
– en musikalisk monolog av och med Eric Bibb
– Det här är min personliga reflektion över situationen vi alla nu lever i, hur dagens händelser påverkar oss och vad Black Lives Matter väckt hos mig.
Minnen av min uppväxt, hur musiken kom in i mitt liv och blev min ständiga följeslagare och inte minst mina tankar om framtiden.
/ Eric Bibb
American Grammy Award nominee Eric Bibb är ett av den internationella bluesvärldens största namn idag. Hans turnéer runt om i världen tar aldrig slut och hyllningarna som en av världens främsta bluesgitarrister är återkommande. Trots att Eric albumdebuterade för över 40 år sedan släpper han årligen nya skivor som alla kandiderar till Årets Blues-album. Det har blivit fler än 37 skivor över femtio år som bluesman och Eric tänker inte sakta ner. I maj 2017 hade scenföreställningen ”Tales From A Blues Brother” urpremiär på Rival i Stockholm, en föreställning som hyllades unisont och fortsatte vidare runt om i Sverige och ut i världen.
Hiatus
Manus: Astrid Menasanch Tobieson och Pilar Bergés
Regi: Astrid Menasanch Tobieson
Framförd av Anna-Karin Håkansson
Ljuddesign: Gustav Nordmark
Vi har alla sett filmerna på fönstren och balkongerna. Medelhavsbor i kris som sjunger, reciterar dikter ut på gatan och applåderar de som måste ut och arbeta: sjukvårdarna, städarna, sopgubbarna… Vi har sett hur hjältar föds och hur hjältar dör. Vi har följt det som en serie på Netflix.
Men K har ingen balkong där hon bor. Hennes fönster vetter inte ens mot gatan. Hennes fönster vetter mot det trånga ventilationsutrymmet i hyreshuset. Därifrån kan hon höra sina grannar. 96 dagar inlåst är ett avbrott i tiden.
Astrid Menasanch Tobieson är dramatiker, regissör och skådespelare. Hon skriver och regisserar teater som benämns som lika delar politisk som poetisk. Hon har arbetat för teatrar som Stockholms Stadsteater, Riksteatern samt flertalet länsteatrar och i frigrupp. Hon har även turnerat internationellt med sina verk, hennes verk Nattpassage ingår sen förra året i blocket om samtida politisk teater på Universitetet Lasalle i Singapore. Senaste åren har hon som skribent rapporterat kring Europas inskränkningar på demokratin – framförallt med Spanien som utgångspunkt. Hennes artiklar publiceras löpande i Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Sveriges Radio m.fl.
Pilar Bergés är en spansk skådespelerska baserad i Madrid. Sedan 2011 har hon medverkat i flertalet spanska teateruppsättningar som Todo irá bien (regi: Jose Manuel Carrasco), Hambre, locura y genio (regi: JC Corazza), Night Passage (regi: Astrid Menasanch Tobieson) och Blood Wedding (regi: Pablo Messiez) för att nämna några. Pilar är även medlem i teatersällskapet Mujer en Obras, lett av Javier Ballesteros. På tv har vi sett Pilar i välkända spanska TV-serier som exempelvis Cuéntame, El Secreto de Puente Viejo, Mira lo que has hecho, Gente Hablando och La Valla.
För rollen i Haloperidol, en kortfilm av Jose Manuel Carrasco, vann hon priset som bästa skådespelerska i flera spanska filmfestivaler som Alfas del Pi, NotodoFilmFest, FibABC och Santurzine.
OBS: Pilar Bergés som skulle spelat rollen i Hiatus har tyvärr fått förhinder, hennes svenska ”tvillingsyster” Anna-Karin Håkansson tar hennes plats
Fucked Up
Av och med Christopher Lehmann
Fucked up är en DragQueen-monolog som utforskar en människas sökande och navigerande i en svensk kontexts mellanförskap. Här är allt fortfarande lite mitt-emellan-lagom men i slutändan så är det ändå väldigt viktigt att passa in. Eller
En föreställning om femininitet och maskulinitet. Svarthet och vithet. Aggressivitet och välvillighet.
Christopher Lehmann är utbildad på teaterhögskolan i Stockholm 2014-2017. Har bl.a. medverkat i Farnaz Arbabis uppsättning av Angels in America på Dramaten, Sherlock Holmes – det vita hjärtat på Kulturhuset Skärholmen och i Den svenska sonen av Joel Mauricio Isabel Ortiz på Riksteatern.
Convey
Verk av Francine Agbodjalou
Convey är ett performanceverk som undersöker relationen vi har till oss själva. I realized I wasn’t living as myself enought so I had to change. So I got down to the nitty-gritty. Det uppstår en fiktion när vi påstår oss känna oss själva. Och det är i den sprickan Convey tar form
Francine Agbodjalou är utbildad på Kungliga konsthögskolan 2015-2018 och är en multiudiciplinär konstnär med bas i stockholm. Hon har en skådespelar bakgrund och medverkade senast i Svarta revolutionärer faller inte från månen på Tribunalen 2017. Hennes praktik är består både av installationer, skulpturer och performance verk och hon har medverkat med performance verk på Treibstoff i Basel, Mdt Stockholm, Thalia teatern i Hamburg.
Med rätt att dö
Av och med Mattias Alkberg
Med rätt att dö är en existentiell bok om tiden, prekariatets ensamhet och om klasstillhörighet.
Döden kanske inte är slutet. Livet kanske är slutet.
Till Definitivt 50 pers kommer Mattias Alkberg med boken och gitarren i varsin hand för en exklusiv och unik stund tillsammans med publiken.
Mattias Alkberg är låtskrivare, artist och författare. Född 1969 i Boden och bosatt i Luleå. Sammanlagt har han gett ut 8 böcker, 29 album och 26 EPs i eget namn och med olika band. Under våren 2020 släppte Alkberg även unisont hyllade fullängdsalbumet “Bodensia”. Diktsamlingen Med rätt att dö släpps 24/8 2020.
Alkberg om boken
Det är en slags tidsdikter. En elegi över senkapitalismen, över politikens väsen. Det är tankar utan slut och som följer efter in i nyckelsömn och dröm. Som inte går att stänga av när en vaknar. Det är babbligt och språkligt. Det är bilder ur en stillastående men kaotisk värld. Det är moral utan moralism. Det är moralism utan moral. Det är vad man kan göra för skada utan pengar. Och att döden kanske inte är slutet. Om hur avståndet mellan liv och död kanske bara är en kulspets kort, eller en galax långt. Det är ett eller en hel massa(s) avgrundsvrål; i rymden, i kudden.
Vänligen,
Mattias Alkberg
Jag säger ingenting alls
Manus & regi: Sofia von Schmalensee
Framförd av Erik Svedberg-zelman
Ljuddesign: Mattias Alheim
Vad händer med en människa under en isolation? Och är vi alla, innerst inne, egentligen incels? Jag säger ingenting alls är en komisk monolog om ofrivillig ensamhet och svårigheterna i att försöka upprätthålla någon form av normalitet när världen runt omkring en rasar.
Sofia von Schmalensee är född och uppvuxen i Stockholm men har under de senaste åren varit bosatt i Malmö. Hon är nyutexaminerad från Dramatikerprogrammet vid Teaterhögskolan i Malmö och har innan dess studerat skrivande vid Skurups folkhögskola och Biskops-Arnös folkhögskola. Utöver skrivandet så regisserar hon också sina egna och andras texter.
Utan mask
Manus & regi: Ahmed Muse (Prince Muse), Marina Alexander & Daniel Basurto
Framförd av Ahmed Muse
Ha på dig masken.
Vad du än gör, ta inte av dig masken.
– Resan hit har inte varit lätt. Och nu när Coronan härjar i världen och när protesterna intar gatorna blir det svårare att blunda, att hålla tyst. Utan Mask är en monolog baserad på min resa till Sverige; om de gröna ängderna och de mörkaste skogarna, berättar Ahmed Muse.
Ahmed ”King” Muse är en svensk skådespelare med rötter i Somalia född 1994. Ahmed kom till Sverige när han var sjutton år och debuterade med pjäsen Xenofoben, 2015, i Arvidsjaur. Efter studier vid Stockholms Elementära Teaterskola bildade Ahmed King tillsammans med Marina Alexander och Daniel Basurto teatergruppen Teater En Början. Deras första pjäs En väg ut hade premiär under hösten 2019. Monologen Utan mask är teatergruppens andra pjäs.
Teatern under bron Liljeholmshamnen
2020 flyttar Teatern under bron till Liljeholmshamnen där en ny unik flytande kulturscen färdigställs av Stockholms stad. Kulturpontonen tillika Stockholms nya nav för fri oberoende scenkonst, Teatern under bron Liljeholmshamnen, beräknas stå färdig i maj 2021.
Redan sommaren 2020 bjuder Teatern under bron Liljeholmshamnen in till en fem dagar lång smygpremiär!
Kulturfestivalen I Sthlm 11-15/8 2020 tvingades pga pandemin ställa in men en av festivalens nyheter består; Teatern under bron Liljeholmshamnen.
Under fem dagar öppnas kulturpontonen under Liljeholmsbron upp för teatersugna besökare; självklart anpassad utifrån rekommendationer och restriktioner om maximalt femtio personer.
Välkomna till Teatern under bron Liljeholmshamnen 2020 och monologfestivalen Definitivt 50 pers.

Definitivt 50 pers – en monologfestival ([https://www.facebook.com/events/723740001721726/](https://www.facebook.com/events/723740001721726/))

11-15/8 | 11.00 – 00.00 | Fri entré (17.30 – 21.30 krävs biljett)

 

Detaljer

Datum:
2020/08/11
Tid:
11:00 - 23:59
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/723740005055059/

Annons:
Annons:
Annonser
Annons:BÄTTRESTADSDEL
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:alla-casinon-2020
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:Casinostugan
Annons: