Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

kvinna

Jurist lurade 96-årig kvinna i Älvsjö på villa och förmögenhet

Publicerad 14:50, 2 januari 2023

96-åriga Ingeborg Spohn i Älvsjö fick hjälp av en jurist med att upprätta ett testamente, men det slutade med att juristen själv tog över både hennes hem och förmögenhet. 

Det visar SVT Nyheter Skånes granskning av fallet med juristen Soheil Naderi med kontor i Malmö och Stockholm.

Det var den 2 februari 2021 som Soheil Nader besökte Ingeborg Spohni hennes villa i Älvsjö. När han gick därifrån hade han med sig flera dokument med Ingeborgs underskrift. Dels den underskrivna fullmakten, ett gåvobrev, som visar att hon ger bort sin villa för sju miljoner. Dessutom har han ett testamente där han ärver hennes förmögenhet. 

Ingeborg Spohn är idag 98 år gammal, saknar nära anhöriga och är demenssjuk.

– Hon har inte förstått innebörden av det hela. Det är helt orimligt att hon skulle vilja ge allt till en person hon inte känner, säger Karin Lycke, god man åt Ingeborg Spohn till SVT Nyheter.

LÄS ÄVEN: Bedrägerier mot äldre ökar – så skyddar du dig

Själv menar Soheil Naderi att detta är Ingeborgs vilja.

SVT rapporterar att några dagar efter att Naderi besökt Ingeborg Spohn skickade han in en ansökan till Lantmäteriet om att överta Ingeborgs fastighet.

Men Naderi hade bevittnat sin egen gåva, vilket man inte får. När myndigheten kontaktade Ingeborg Spohn fick de veta att hon inte alls ville ge bort sitt hem.

Då drev Soheil Naderi ärendet till Högsta domstolen och hävdade att hon var medveten om vad hon gjorde. 

– Han har förmått henne att skriva under, det är inte Ingeborgs vilja. Hon vet inte ens vem den här Soheil Naderi är, säger Karin Lycke.

LÄS ÄVEN: Bedragare lurade kvinnor i 80-90-års åldern i Hägersten – guld och kontanter stals

Testamentet finns kvar och vad som händer när Ingeborg går bort vet ingen.

Granskningen som nyhetsprogrammet gjort visa att minst tolv klienter till Soheil Naderi har polisanmält honom för bedrägeri. Han har dock aldrig dömts för något brott.

SVT Nyheter Skåne har flera gånger utan framgång sökt Naderi.

Bild: SVT Nyheter Skåne

Välkommen att prenumerera på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:

Mest lästa:

Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

Mest lästa
EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: