Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Omtyckta bastun vid Långsjöbadet kan återuppstå – så ska det gå till

Under vintern och våren kunde Älvsjöborna njuta av bastun som var uppställd på prov vid restaurangen Casa del Lago vid Långsjöbadet. Men sedan slutet av mars är bastun borta.

Restaurangansvarige Morin Awdish har varit drivande bakom projektet ”Långsjön bastu”. Hon konstaterar att saknaden är stor och gör nu allt i sin makt för att få tillbaka bastun till badplatsen.
– Vi ska söka permanent tillstånd och bygglov så att den kan stå här året runt, säger Morin Awdish och tillägger att en namninsamling har startats på hemsidan Mitt Skifte, som i skrivande stund har över 300 underskrifter.

Hur ser ska ni använda namnunderskrifterna i bastuprojektet?
– Hela tanken är att vi ska ha Skiftet-insamlingen som stöd när vi ansöker om att få en permanent bastu. Vi kommer visa upp den för fastighetskontoret och exploateringskontoret, så att de kan se vilken stor efterfrågan som finns hos de medborgare som betalar skatt i området och här runt omkring, säger Morin Awdish som också betonar att många besökte bastun under den fyra månader långa provperioden.

Flest besökare hade bastun under helgerna.

– Folk har varit jättepositiva. Bastun är främjande för folkhälsan och bstubaden var en stor folkfest, med möjligheten att även bada isvak.
För att nyttja den tillfälliga bastun krävdes ingen medlemsavgift utan besökarna betalade varje gång de badade.

Det är inte klart exakt när, eller ens om, bastun kan vara tillbaka vid Långsjön, men Morin Awdish är förhoppningsfull. Hon passar på att skicka ett lovord till ledningen i Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning.

– Dialogen med dem har varit god de senaste åren, säger hon, och tack vare förvaltningen blev Långsjöns provbastu verklig redan från första början.

Även Långsjöborna får högt betyg av restaurangägaren.

– De har givit oss ett otroligt stöd under de tuffa tider som varit, inte minst gällande det felbygge som skedde i parken och som pågick i flera år. 

Foto: Privat

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se, 0709-449519

Publicerad 22:31, 16 september 2023

Jim Smith Rehnström

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: