Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

älvsjö torg sommarjobbare

Så håller sommarjobbare och kidsen Älvsjö torg levande

Sedan ett par veckor tillbaka har Älvsjö torg förvandlats till ett pysseltorg och aktivitetstorg med barn som sysslar med pärlplattor och pennor samt allehanda utomhusaktiviteter såsom fotboll och badminton.

 – Även om vår målgrupp är 6-12 år har vi haft både treåringar och yngre tonåringar med sin föräldrar, säger Ebba Sidh som är projektledare för Sommar på Torget som Hägersten-Älvsjö anordnar under sommaren i området. 

Ebba är uppväxt i Älvsjö men bor numera på Södermalm och pluggar samhällsplanering, och social hållbarhet.Men nu jobbar hon som projektledare.

 – Det är roligt att vara tillbaka i området. Jag har många bra barndomsminnen härifrån, som att bada i Långsjön och högstadietiden i Fruängen. Det känns verkligen lyxigt och tryggt att vara tillbaka i min gamla ort, säger hon.

LÄS ÄVEN: Tora fick sommarjobb – men besked var felaktigt

Tillsammans med totalt 72 andra sommarjobbande ungdomar arrangerar de Sommar på Torget i Älvsjö och Liljeholmen under nio veckor.

– Vi har tre grupper som kommer att ha tre veckor vardera som hjälper till att ta hand om alla barn som vill göra lite aktiviteter hos oss. Vi erbjuder ansikts- och kroppsmålning, såpbubblor, lite fika och sedan finns det en omtyckt schack i Liljeholmen. 

Några av de externa aktörerna på torget är Ung Fritid med gruppen Unga ledare från Ungdomens Hus, men även andra aktörer som Seniorhälsan, Bris, Friends, Studio Mi Mundo och fastighetsbolaget JM. 

– De kan erbjuda alltifrån barnyoga och kampsport samt popcorn och fika.

Här finns programmet för torget

Sommar på torgets instagramsida

Tack för att du läser Bättre stadsdel och välkommen att prenumerera. Samtidigt bygger du Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Trevlig läsning!  Här klickar du för att prenumerera.

Publicerad 08:10, 4 juli 2022
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: