Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

älvsjö torg sommarjobbare

Så håller sommarjobbare och kidsen Älvsjö torg levande

Sedan ett par veckor tillbaka har Älvsjö torg förvandlats till ett pysseltorg och aktivitetstorg med barn som sysslar med pärlplattor och pennor samt allehanda utomhusaktiviteter såsom fotboll och badminton.

 – Även om vår målgrupp är 6-12 år har vi haft både treåringar och yngre tonåringar med sin föräldrar, säger Ebba Sidh som är projektledare för Sommar på Torget som Hägersten-Älvsjö anordnar under sommaren i området. 

Ebba är uppväxt i Älvsjö men bor numera på Södermalm och pluggar samhällsplanering, och social hållbarhet.Men nu jobbar hon som projektledare.

 – Det är roligt att vara tillbaka i området. Jag har många bra barndomsminnen härifrån, som att bada i Långsjön och högstadietiden i Fruängen. Det känns verkligen lyxigt och tryggt att vara tillbaka i min gamla ort, säger hon.

LÄS ÄVEN: Tora fick sommarjobb – men besked var felaktigt

Tillsammans med totalt 72 andra sommarjobbande ungdomar arrangerar de Sommar på Torget i Älvsjö och Liljeholmen under nio veckor.

– Vi har tre grupper som kommer att ha tre veckor vardera som hjälper till att ta hand om alla barn som vill göra lite aktiviteter hos oss. Vi erbjuder ansikts- och kroppsmålning, såpbubblor, lite fika och sedan finns det en omtyckt schack i Liljeholmen. 

Några av de externa aktörerna på torget är Ung Fritid med gruppen Unga ledare från Ungdomens Hus, men även andra aktörer som Seniorhälsan, Bris, Friends, Studio Mi Mundo och fastighetsbolaget JM. 

– De kan erbjuda alltifrån barnyoga och kampsport samt popcorn och fika.

Här finns programmet för torget

Sommar på torgets instagramsida

Tack för att du läser Bättre stadsdel och välkommen att prenumerera. Samtidigt bygger du Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Trevlig läsning!  Här klickar du för att prenumerera.

Publicerad 08:10, 4 juli 2022
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

I veckan frågade Bättre stadsdels reportrar folk i Fruängens centrum: Vad vill du läsa om i din digitala lokaltidning?

Torsten, Skåne 
– Jag vill läsa om utvecklingen av området, ombyggnationer. Vad som händer, vad som är på gång och sådant. 

Hasse, Fredshäll
Jag vill läsa lite om idrott i lokalområdet, de lokala lagen. Men också vad som händer runtomkring, med miljön, ombyggnationer och dylikt. Där jag bor ska de till exempel eventuellt flytta på en fotbollsplan. Sådant vill jag läsa om. 

Christina, Värmland
– Jag vill veta vad som händer i närområdet. Allt från olika typer av evenemang till info från stadsdelen eller kommunen. Intervjuer med lokala krögare, butiksägare är också intressant.

Linnea, Fruängen 
– Ungdomsidrott skulle vara kul, då jag är aktiv. Så man visar vad vi gör! Men såklart vad som händer och kommer hända i området också!

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Prenumerera gärna. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack! 

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Här finns Bättre stadsdels nyhetsbrev 

Publicerad 16:15, 9 maj 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: