Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

debatt moderater

Debatt: M: 5 punkter vi vill göra i Hägersten-Älvsjö efter valet

Publicerad 16:16, 1 september 2022

DEBATT. Moderaterna i Hägersten och Älvsjö står redo för att fortsätta styra i Stockholm och vår stadsdel.
Vi älskar söderort och våra lokala stadsdelar, med den fantastiska blandningen av storstad och ytterstad. Det är mycket som är bra här, men en del kan vi göra ännu bättre. Moderaternas viktigaste löften för de kommande åren kan sammanfattas i fem punkter. 

  • Värna våra skogar, sjöar och naturområden. Vi ska bygga fler bostäder, men inte på uppskattade rekreationsområden såsom exempelvis i Herrängsskogen eller Kastanjeparken. 
  • Fortsätt satsningarna på trygghet. Alla (utom buset) ska våga röra sig ute, och gå hem från tunnelbanan en sen kväll. Fler ordningsvakter, kameror och bättre belysning. 
  • Erbjuda trygga mötesplatser för stadsdelens ungdomar. Fler samarbeten mellan föreningsliv och stadsdel för aktiviteter och sysselsättning till barn och unga. 
  • Genomföra satsningar på förskolan och äldreomsorgen. Kvalitet, kompetens och språk är viktiga ledord. Värna det fria skolvalet så att exempelvis Kunskapsskolan och Internationella engelska skolan inte behöver lägga ner och barnen bli utan skolplats. 
  • Bevara våra småhus- och villaområden utan ogenomtänkta exploateringar, och stoppa vänstersidans planer på en förödande fastighetsskatt. Ta fram områdesprogram för långsiktig och varsam utveckling av våra områden med flerbostadshus, exempelvis Aspudden, Solberga och Västertorp. 

Vi ser fram emot att få fortsätta utveckla Hägersten och Älvsjö till en plats där alla trivs och mår bra. Där det är tryggt och snyggt, och där vi utvecklar stadsdelen utifrån morgondagens behov och förutsättningar. 

Vi har bott länge i vår stadsdel och är oerhört engagerad i den.

Anette Hellström, ordförande Moderaterna Hägersten 

Johan Nilsson, ordförande Moderaterna Brännkyrka 

Prenumerera gärna på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

  • Kommentera
Annons:
Annons:
Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PRENUMERERA

KALENDER

EVENEMANG

Lägg själv in ditt event i Bättre Stadsdels kalender.

Skicka in evenemang
Dagens Fråga

DAGENS FRÅGA: Vi for runt i Midsommarkransen för att undersöka vad man kan göra för att minska arbetslösheten. I slutet av februari var drygt 378 000 personer inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, 20.000 fler än för ett år sedan. Hur ska fler komma i arbete?

Lyssna på artikeln. I samarbete med Nätverket, Hägersten-Älvsjö

Malin, Midsommarkransen 
– Oj, jag tänker att man måste göra det lite mer attraktivt med alla jobb. Det är inte bara vissa jobb som ska framträdas som attraktiva eller bättre utan alla jobb är lika bra och passar för olika personer. Det är det viktigaste.

Joakim, Södermalm
– Ja, statligt, kommunalt, regionalt skulle man kunna satsa på klimatinvesteringar där arbetslösa skulle kunna få jobb för att förbättra klimatet i stället för att få a-kassa. Det är så många arbetslösa, det är sjukt, men hela världen är sjuk.

Sofia, Tyresö 
– Oj! Det var en svår fråga. Jag har försökt lösa den frågan. Jag söker söker söker jobb efter jobb, vad som helst. Även om jag är utbildad så har jag ibland tagit jobb som jag kanske är överkvalificerad för. Jag pluggar lite extra också. Men annars vet jag inte vad man ska göra.

Pontus,  Midsommarkransen 
– Vilken bra fråga! Jag tror mer på Yrkeshögskolan och att göra det lättare för folk att byta yrken. Göra det ännu enklare än vad det är idag skulle jag säga. Det är en tydligare väg  till ett jobb. Det ska vara så att man får jobb i slutändan. Annars riskerar man att utbilda sig till arbetslöshet.

Fakta – Arbetslöshet

7,2 procent av arbetskraften var inskrivna som arbetslösa i slutet av februari 2024. Motsvarande siffra i februari i fjol var 6,8 procent. i Europa är det endast Spanien och Grekland som har högre arbetslöshet.

8,1 procent av ungdomarna 18–24 år var inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i februari fjol var 7,9 procent.

152 402 av de inskrivna arbetslösa har varit utan arbete i 12 månader eller mer. Motsvarande siffra i februari fjol var 141 505.

Källa: Arbetsförmedlingen

Publicerad 14:25, 12 mars 2025
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: