Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

debatt moderater

Debatt: M: 5 punkter vi vill göra i Hägersten-Älvsjö efter valet

DEBATT. Moderaterna i Hägersten och Älvsjö står redo för att fortsätta styra i Stockholm och vår stadsdel.
Vi älskar söderort och våra lokala stadsdelar, med den fantastiska blandningen av storstad och ytterstad. Det är mycket som är bra här, men en del kan vi göra ännu bättre. Moderaternas viktigaste löften för de kommande åren kan sammanfattas i fem punkter. 

  • Värna våra skogar, sjöar och naturområden. Vi ska bygga fler bostäder, men inte på uppskattade rekreationsområden såsom exempelvis i Herrängsskogen eller Kastanjeparken. 
  • Fortsätt satsningarna på trygghet. Alla (utom buset) ska våga röra sig ute, och gå hem från tunnelbanan en sen kväll. Fler ordningsvakter, kameror och bättre belysning. 
  • Erbjuda trygga mötesplatser för stadsdelens ungdomar. Fler samarbeten mellan föreningsliv och stadsdel för aktiviteter och sysselsättning till barn och unga. 
  • Genomföra satsningar på förskolan och äldreomsorgen. Kvalitet, kompetens och språk är viktiga ledord. Värna det fria skolvalet så att exempelvis Kunskapsskolan och Internationella engelska skolan inte behöver lägga ner och barnen bli utan skolplats. 
  • Bevara våra småhus- och villaområden utan ogenomtänkta exploateringar, och stoppa vänstersidans planer på en förödande fastighetsskatt. Ta fram områdesprogram för långsiktig och varsam utveckling av våra områden med flerbostadshus, exempelvis Aspudden, Solberga och Västertorp. 

Vi ser fram emot att få fortsätta utveckla Hägersten och Älvsjö till en plats där alla trivs och mår bra. Där det är tryggt och snyggt, och där vi utvecklar stadsdelen utifrån morgondagens behov och förutsättningar. 

Vi har bott länge i vår stadsdel och är oerhört engagerad i den.

Anette Hellström, ordförande Moderaterna Hägersten 

Johan Nilsson, ordförande Moderaterna Brännkyrka 

Prenumerera gärna på Bättre stadsdel. Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 16:16, 1 september 2022

Better neighborhood

redaktionen@battrestadsdel.se

Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: