Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: ”MP lovar runt men håller tunt”

DEBATT. Att känna sig trygg där man bor är en grundläggande frihet. Jessica Jormtuns (MP) debattartikel i Bättre stadsdel innehåller ingenting som konkret kan leda till ökad trygghet i vår stadsdel, utan innehåller som vanligt mest allmänt hållna formuleringar och tomma ord.

Inledningen innehåller några punkter om en generella satsningar i Stockholm med ambulerande ordningsvakter och trygghetsfonder.  Sedan tar hon upp lokala insatser som enligt Jessica Jormtun är satsning; fler fältassistenter, starta föräldravandring och närmiljövandring.  Är det dessa åtgärder som ska skapa tryggheten i vår stadsdel?  Föräldravandring har alltid funnits och kommer alltid finnas utifrån de frivilliga krafternas engagemang, det är inget som den rödgrönrosa startat själva, även om de vill få det att låta så.

Hon skryter också med att de har utökat med en fältassistent till fem fältassistenter. Men hon talar inte om att fältassistenttjänsten har hållits vakant i samband med nedskärningar med 2 procent  i stadsdelen. Hon talar inte om att man har lagt ner fritidsgården i Telefonplan och Axelsberg.  Hon pratar också om preventiva ungdomsinsatser i satsdelen, men hon pratar inte om en socialtjänst i kris i stadsdelen som ledde till att många socialsekreterare har sagt upp sig. Stadsdelen har tappat kompetens men det verkar inte bekymra henne.

Ingenting som hon nämner kommer att skapa trygghet. Det måste till både polisära och sociala insatser för att få resultat. Där måste politiken skapa förutsättningar och prioritera frågan. De allmänna insatser som nämns är inte lösning på ungdomsrån och våld som sker har pågått länge. Fokusera insatser tillsammans med polisen på just den aktiva ungdomsgäng som skapar våld och personliga tragedier för offren. Då går det att vända trenden när samhället ska visa reaktion och tydliga konsekvenser för att begå brott.

Vi vill också att stadsdelen tillsammans med polisen, fastighetsägare, företagarorganisationer och föreningslivet tar fram en handlingsplan för akuta insatser i områden..

Det hjälper inte med vackra och flummiga drömmar ihop om att det ordnar sig. Det har alltid funnits föräldravandringar, närmiljövandringar och det ska vi fortsätta med men att detta presenteras som nya åtgärder när situationen ser ut som den gör är faktiskt skamligt.

Abit Dundar ( L), vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 12:37, 19 februari 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: