Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Debatt: ”MP lovar runt men håller tunt”

DEBATT. Att känna sig trygg där man bor är en grundläggande frihet. Jessica Jormtuns (MP) debattartikel i Bättre stadsdel innehåller ingenting som konkret kan leda till ökad trygghet i vår stadsdel, utan innehåller som vanligt mest allmänt hållna formuleringar och tomma ord.

Inledningen innehåller några punkter om en generella satsningar i Stockholm med ambulerande ordningsvakter och trygghetsfonder.  Sedan tar hon upp lokala insatser som enligt Jessica Jormtun är satsning; fler fältassistenter, starta föräldravandring och närmiljövandring.  Är det dessa åtgärder som ska skapa tryggheten i vår stadsdel?  Föräldravandring har alltid funnits och kommer alltid finnas utifrån de frivilliga krafternas engagemang, det är inget som den rödgrönrosa startat själva, även om de vill få det att låta så.

Hon skryter också med att de har utökat med en fältassistent till fem fältassistenter. Men hon talar inte om att fältassistenttjänsten har hållits vakant i samband med nedskärningar med 2 procent  i stadsdelen. Hon talar inte om att man har lagt ner fritidsgården i Telefonplan och Axelsberg.  Hon pratar också om preventiva ungdomsinsatser i satsdelen, men hon pratar inte om en socialtjänst i kris i stadsdelen som ledde till att många socialsekreterare har sagt upp sig. Stadsdelen har tappat kompetens men det verkar inte bekymra henne.

Ingenting som hon nämner kommer att skapa trygghet. Det måste till både polisära och sociala insatser för att få resultat. Där måste politiken skapa förutsättningar och prioritera frågan. De allmänna insatser som nämns är inte lösning på ungdomsrån och våld som sker har pågått länge. Fokusera insatser tillsammans med polisen på just den aktiva ungdomsgäng som skapar våld och personliga tragedier för offren. Då går det att vända trenden när samhället ska visa reaktion och tydliga konsekvenser för att begå brott.

Vi vill också att stadsdelen tillsammans med polisen, fastighetsägare, företagarorganisationer och föreningslivet tar fram en handlingsplan för akuta insatser i områden..

Det hjälper inte med vackra och flummiga drömmar ihop om att det ordnar sig. Det har alltid funnits föräldravandringar, närmiljövandringar och det ska vi fortsätta med men att detta presenteras som nya åtgärder när situationen ser ut som den gör är faktiskt skamligt.

Abit Dundar ( L), vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Publicerad 12:37, 19 februari 2018
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: