Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Leende man

Förslag: Så kan nedskräpningen minska i Liljeholmen

MEDBORGARFÖRSLAG. Jag bor i Liljeholmen sedan tre år och bevittnar dagligen den stora nedskräpningen här i stadsdelen jämfört med där jag bodde tidigare. Jag kan konstatera att den främst beror på två saker – utöver att folk bara släpper skräp på marken – och bägge har samma orsak.

Den första är att folk proppar papperskorgarna fulla så att skräpet ramlar ut. Den andra är att burksamlare lämnar papperskorgarna med öppet lock så att fåglar drar ut skräpet.

Mitt förslag är sonika att åtgärda detta genom att plocka bort samtliga sopkorgar som är av sådan utformning att det inte går att stänga helt och ersätta dem med nya, moderna skräpkorgar.

Eddie Gustavsson

Medborgarförslaget har lämnats in till Hägersten-Älvsjö stadsdelsnämnd

✅  Prenumerera på Bättre stadsdels nyhetsbrev? Det gör du här

Publicerad 06:17, 23 april 2021
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: