Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Insändare: Gör fler porrfria zoner inom stadsdelen

MEDBORGARFÖRSLAG. Har kommunen installerat porrfilter/teknisk lösning på wi-fi-nätverk och digitala enheter i förskolor, skolor, fritids, bibliotek och andra platser som kommunen är huvudman för där barn vistas?

På internet har barn rak tillgång till rasistisk, sexistisk och våldsam porr, både frivilligt och ofrivilligt. Porrindustrins aggressiva marknadsföring når även barn som inte själva söker aktivt efter porr bland annat genom pop-up-annonser, enkla sökord och länkade filmer. Enligt forskning innehåller cirka 90 procent av alla scener i nätporren våld och de stora porrhubbarna har pedofila kategorier med hundratusentals pedofila porrfilmer.


Läkare, psykologer, gynekologer, advokater och kriminologer med flera vittnar från sitt dagliga arbete med barn om hur porren genererar en eskalerande fysisk och psykisk hälsokris bland barn. Polisen, NOAs, egen kartläggning visar att skolan är den plats där flest flickor utsätts för sexuella trakasserier utanför hemmet.

Barnens MeToo-upprop #kidstoo och #tystiklassen innehåller åtskilliga exempel på en utbredd sexuell utsatth et bland barn i skolor. Flickor berättar hur pojkar exponerar dem för våldsporr mot deras vilja i skolan när lärare inte ser och hur killar trakasserar tjejer med referenser från sexuella övergrepp i porrfilmer.


Som kommuninvånare förväntar jag mig att förskola, skola, fritids, bibliotek och andra platser i kommunens regi där barn vistas ska vara vara en porrfri zon utan risk att exponeras för porr.

För porrfria zoner ska bli realitet är det nödvändigt att kommunen:

– Installerar porrfilter/teknisk lösning på kommunens digitala enheter, kommunens öppna wi-fi-nätverk och wi-fi-nätverk i verksamheter där kommunen är huvudman.
– Inför porrfri policy om att det inte är okej att spela upp porr via kommunens nätverk, på kommunens digitala enheter, och/eller på privat teknisk utrustning som t.ex. privat mobiltelefon på de verksamheter som kommunen är huvudman där barn vistas: till exempel: förskolor, skolor, fritids, bibliotek.

Jag hoppas på ett gott samarbete och att vi tillsammans kan göra de allmänna platser som kommunen ansvarar för till porrfria zoner.


Vänligen, kommuninvånare

Det här dokumentet är framtaget av barnrättsorganisationen #porrfribarndom . Förslagen är inlämnad till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd.


Publicerad 17:22, 18 maj 2019
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: