Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Förslag på 260 nya bostäder vid Aspuddsparken

Nu kommer förslag på nybyggnation av bostäder längs Blommensbergsvägen i Aspudden. Cirka 260 lägenheter föreslås byggas i flerbostadshus söder om Aspuddens skola och Aspuddsparken.

Det är Riksbyggen och Wallenstam som har ansökt om markanvisning för bostäderna, Riksbyggen för 130 bostadsrätter i områdets södra del och Wallenstam 130 hyresrätter i områdets norra del.

Platsen är utpekad i programmet för Aspudden Midsommarkransen vilken har godkänts av stadsbyggnadsnämnden.

För att främja en levande stadsmiljö i ska samordning med stadsdelen ske för ombyggnad av Aspuddsparken och dessutom ska bottenvåningarna i de nya husen vara levande med till exempel butiksytor.

blommenbergsskolan

Vid Aspuddens skola finns idag en yta som är planlagd som parkmark men används som gård av skolan. I programmet för Aspudden- Midsommarkransen föreslogs bostadsbebyggelse här i det fall ytan inte behövs för skolans verksamhet. Men den ytan väntar kontoret med.

– Efter dialog med utbildningsförvaltningen har kontoret bestämt att skolans behov överväger bostadsmålet och platsen reserveras för skolansändamål. En markanvisning får då ske i ett senare skede efter dialog med SISAB, skriver kontoret i underlaget till nästa möte med exploateringsnämnden.

Ett pendlingsstråk för cykel längs Blommensbergsvägen är redan föreslagen vilket kan förbättra förbindelsen mellan Aspudden och Gröndal.

– Utbyggnaden av den nya vägen ska därför utformas i samråd med trafik- och renhållningsnämnden och ske i enlighet med Cykelplanen, skriver exploateringskontoret i förslaget och fortsätter:

– Stadsdelen genomför en upprustning av Aspuddsparken. Den kommande exploateringen, och därtill ombyggnaden av Blommensbergsvägen, ska samordnas med planerade entréer till parken, önskemål om nya övergångställen, cykelbanor.

 

13342519_10153758651898237_833401185_n

I exploateringsområdet finns ett flertal större ekar. Under planprocessen får möjligheten att bevara ekarna vägas mot bebyggelsens utbredning och behovet av fler bostäder. Grönkompensation kan användas som ersättning för de träd som inte är möjliga att bevara.

Exploateringskontoret föreslår exploateringsnämnden anvisar mark för bostäderna och ger kontoret i uppdrag att fortsätta utredningsarbetet samt begär att stadsbyggnadsnämnden upprättar detaljplan för området.

Arbetet med detaljplanen beräknas ta cirka två år vilket gör att byggbolagen planerar byggstart runt 2020 och första inflyttning 2022.

Text: Mats Falck
Bild: Stockholms stad

Publicerad 10:17, 30 maj 2016
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Biocafé Tellus: Sommar jazz jam med Ajakas Orkester

    4 augusti kl.18:00 - 20:30
  2. Musik i sommarkväll i Brännkyrka: Beethovens violinsonater

    5 augusti kl.19:00 - 21:00
  3. Jazz och vispop på Villa Lyran!

    6 augusti kl.18:00 - 20:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: