Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

2000 nya kontorsplatser byggs i ett växande Årstaberg

Byggbolaget NCC kan få markanvisning för utveckling av cirka 30 000 kvadratmeter kontor i Årstaberg i två byggnader med sammanlagt 2000 arbetsplatser.

– Det finns en stor efterfrågan på fler moderna kontor i söderort, så förslaget om denna markanvisning fyller en viktig funktion i utbyggnaden av staden. Här vill vi utveckla fler kontorsarbetsplatser och annan service vid ett mycket intressant kommunikationsläge med pendeltåg, tvärbana, framtida tunnelbana och Essingeleden runt hörnet, kommenterar Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm NCC Property Development i ett pressmeddelande.

– Området är ett av Stockholms mest intressanta utvecklingsområden och en attraktiv trafiknod, skriver NCC.

LÄS ÄVEN: Byggstart för 170 bostäder i nya cykelkvarteret

I Årstaberg finns idag en pendeltågsstation med omkring 8 500 påstigande per dag, busstrafik samt en av Tvärbanans mest trafikerade hållplatser. Senare i år ska även utbyggnaden påbörjas av tunnelbanans röda linje mellan Fridhemsplan och Älvsjö, där Årstaberg blir en av sex stationer.

– Exploateringskontoret skriver i underlaget till kommande möte med exploateringsnämnden att projektet kommer att öka områdets attraktivitet och trygghet för allmänheten samtidigt som det är ett första steg mot att göra Årstaberg mer attraktiv för ytterligare kontorsetableringar.

– Markanvisningen utgör ett första steg i en utveckling som är slutsatsen av en åtgärdsvalsstudie för bytespunkt Årstaberg. Åtgärdsvalsstudien har tagits fram i ett samarbete med Trafikverket, Regionens Trafikförvaltning och staden med syftet att förbättra Årstaberg som kollektivtrafikbytespunkt och samtidigt möjliggöra utveckling av kontor och verksamheter och att göra platsen mer attraktiv. 

Området inringat där kontorsfastigheterna kan byggas

Utvecklingen planeras i två faser. Fas ett innebär utveckling av kontor söder om Tvärbanan och ombyggnation av Årstabergsvägen för att möjliggöra en ny bussterminal utmed Årstabergsvägen. Fas två är för ny bebyggelse vid Svärdlångsplan där dagens bussterminal ligger.

Förslaget innebär att dagens bussterminal vid Årstaberg flyttas ut till söder om Tvärbanespåren.

Skissförslag i 3D: Articon/NCC

Förutsatt att detaljplanen vinner laga kraft hoppas NCC kunna påbörja projektet runt 2025–2026, vilket skulle möjliggöra inflyttning lagom till att den nya tunnelbanestationen öppnar.

Markanvisningsavtalet är villkorat av beslut i Stockholm stads exploateringsnämnd. Exploateringsnämnden sammanträder 23 april.

Publicerad 20:36, 20 april 2020
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: