Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Klart: Förskoleklasser från Sjöviksskolan får gå i Hägerstenshamnens skola

Efter föräldraprotester får nu elever i förskoleklasser på Sjöviksskolan i Årstadal gå i lokaler vid Hägerstenhamnens skola. Paviljonger i Midsommarkransens skola är inte längre aktuellt.

Som Bättre stadsdel tidigare rapporterat är Sjöviksskolans paviljonger för trånga och istället planerades för att sexåringar från tre förskoleklasser skulle få gå i provisoriska paviljonger vid Midsommarkransen grundskola.

Under vintern har föräldrar i Årstadal protesterat mot planerna att placera deras barn i Midsommarkransen. Och nu kommer alltså nya besked. Till hösten kommer barnen enligt uppgift få åka skolbuss till Hägerstenshamnens skolas lokaler på Jakobsdalsvägen 17 i Örnsbergs industriområde.

Annons:

Peter Bragner är grundskolechef på utbildningsförvaltningen.

Varför har staden ändrat sig från Midsommarkransen till Hägerstenshamnen?
– Vi har inte ändrat något beslut utan det enda beslut som har tagits är det om Jakobsdalsvägen. Men vi har transparent kommunicerat den lösning som vi såg som sannolik innan. Vi har hela tiden kommunicerat att vi varit öppna med att vi letade olika lösningar för Sjöviks sexåringar än att gå på Midsommarkransen.

– Alternativet med Jakobsdalsvägen har inte funnits med hela tiden utan varit beroende på andra eventuella evakueringar. Nu kan Sjövik i lugn och ro planera för sin verksamhet nästa år i befintliga skollokaler på Jakobsdalsvägen och Midsommarkransens Grundskola kommer att ha tillräckligt många paviljonger klara för att få in hela sin verksamhet vid skolstart.

Ett annat problem som återstår att lösa är hur det ska gå att skjutsa eftersom det är frågan om väldigt många barn och utrymmet är trångt vid paviljongerna i Årstadal.

Hur ska barnen ta sig från Årstadal till Hägerstenshamnens skola?
– Oavsett om Sjöviksskolan sexåringar ska vara på Midsommarkransen eller på Jakobsdalsvägen hade vi behövt besörja transport. Vad det gäller den logistiken är det inte ovanligt och det finns väl upparbetade rutiner för hur det görs säkert.

Hur tänker ni vad det gäller lekutrymmen utomhus på Jakobsdalsvägen, då funktionell skolgård saknas?
– Skolgården på Jakobsdalsvägen är under översyn. Hägerstenshamnens skola använder idag lokalerna och kommer så att göra även nästa år tillsammans med Sjövik. Även om själva skolgården är liten finns det fina parkområden och Skolgården på Hamnens skola ligger inom avstånd för sexåringarna att använda på samma sätt som Hamnens egna elever.

Annons:

Föräldrarna är ändå nöjda med beslutet.

– Vi tyckte det var bättre med en längre resa för barnen än att de skulle få gå i förskolan invid Midsommarkransens gymnasium som ligger strax intill Nybodakorset. Där är miljön farlig på grund av trafikbullret, luftföroreningarna och transporterna med farligt gods i närheten, säger Johan Wedin, förälder vars son börjar i förskolan till hösten.

– Men eftersom det saknas en ordentlig skolgård på den nya adressen kommer det att ställas större krav på personalen att ta med barnen till parkerna och 4H-gården i närheten. Men vi föräldrar tycker ändå detta alternativ är bättre ur miljö- och hälsosynpunkt, säger Johan Wedin.

Text: Annette Widén

Publicerad 09:18, 25 maj 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Kulturfestival för seniorer, Hägersten-Liljeholmen

    18 september kl.13:00 - 16:00
  2. Kulturfestival för seniorer, Hägersten-Liljeholmen

    19 september kl.13:00 - 16:00
  3. Kulturfestival för seniorer, Hägersten-Liljeholmen

    20 september kl.13:00 - 16:00
InstagramInstagram har returnerat ogiltiga data.

Följ Bättre Stadsdel

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vad tycker du om den nya gråa färgen på höghuset i Axelsberg?

View Results

Loading ... Loading ...
Publicerad 14:20, 13 oktober 2017
Annonser
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: