Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

DEBATT: “Ordningsvakter behövs för större trygghet i Hägersten-Liljeholmen”

DEBATT. Hägersten Liljeholmen dras med underskott inom äldreomsorg och individ och familjeomsorg. För att täcka dessa underskott sker besparingar och andra verksamhetsområden får skjuta till medel.

Socialtjänsten på ett sammantaget underskott med 35,5 miljoner kronor i fjol. I år är prognosen hittills ett underskott med 22,5. Konsekvensen av dessa underskott har lett till en försämring av lokala tjänster och förlust av viktiga samhällstillgångar.  Trots skattehöjningar har underskotten för individ och familjeomsorg dubblerats sedan 2014.

Nyligen slog personalen på socialtjänstens barn- och ungdomsenhet i Hägersten-Liljeholmen larm på grund av att två enhetschefer, en biträdande enhetschef samt tre socialsekreterare ska rationaliseras bort. Bakgrunden till det hela är att enheten dras med stora underskott. Det har lett till att 12 medarbetare sagt upp sig som en konsekvens av den föreslagna besparingen.

En annan konsekvens av dessa underskott är att vi i dagsläget bara har 2 fältassistenter i tjänst mot de 4 som fanns i tjänst under hela Alliansens styre. En ytterligare konsekvens är att den ungdomsgård som finns i Axelsberg stänger i höst. Den styrande rödgröna majoriteten i stadsdelsnämnden hävdar att de ska finnas en verksamhet kanske i skolan eller så får ungdomarna gå till de andra ungdomsgårdarna. Det finns en utredning som inte är slutförd. Att stänga en ungdomsgård innan översynen om alternativ är klar är inget annat än en besparing.

Dessa nedskärningar äventyrar tryggheten. Vi har en handlare i Liljeholmen som varit tvungen att hålla stängt vissa tider efter trakasserier. Liljeholmen sticker ut i stadsdelen när det gäller brott som personrån, missbruk, skadegörelse, våld och påträngande tiggeri. Nyligen har vi även fått information från polisen att det finns ungdomsgäng som trakasserar besökarna i Fruängens centrum samt att det finns problem i form av stök och oroligheter vid Västertorps tunnelbana i ökad utsträckning.

Det politiska uppdraget i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd måste handla om att leverera viktiga lokala tjänster till våra medborgare. Detta har det rödgröna styret i stadsdelsnämnden inte tagit på det allvar det förtjänar.

Det handlar om att prioritera vad resurserna ska läggas på. Stadsdelen har över två miljoner kronor i så kallade ”demokratimedel”. Varför inte använda en del av det till att säkra upp med fältassistenter eller ordningsvakter för att säkra arbetet med att skapa större trygghet i Hägersten-Liljeholmen.

Lars Svärd (M), gruppledare i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd och ledamot kommunfullmäktige

Publicerad 10:31, 20 juni 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

View Results

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: