Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Fler badbryggor på gång i Mälaren

Snart kan det bli fler kommunala bryggbad i Mälaren. 

Johan Nilsson (M), vice ordförande i Älvsjö stadsdelsnämnd och ledamot av fullmäktige föreslår i en motion till kommunfullmäktige att Stockholms stad ska utreda lämpliga platser för möjliga etableringar av fler bryggbad i Stockholm.

– Det är trångt på många badplatser under sommaren samtidigt som vi har mycket vatten och med fler bryggor skulle vi kunna bada på fler ställen.

Johan menar att bryggbad är en relativ billig investering.

– Den fina bryggan nedanför Herrängens Gård i Långsjön som blev klar förra året kostade cirka 200 000 kronor. Det ska jämföras med att anlägga ett strandbad som kostar från ett par miljoner till många miljoner kronor, säger han.

Samtidigt betonar han att bryggbad och strandbad inte ska ställas mot varandra, men bryggbad är ett bra komplement.

– Det skulle gå att anlägga bryggbad både vid Mälaren och de mindre insjöarna. Från Mälarhöjden och ner till Vårberg finns flera ställen där det skulle gå utmärkt med bryggor. Ett konkret ställe; “Berghem” nedanför Eolshäll mellan Axelsberg och Mälarhöjden. Även Trekanten, på östra sidan, skulle kunna vara en bra plats.

Efterfrågan på fler badbryggor är stor i området.  En enkät som Bättre stadsdel gjorde för ett par år sedan visade att så gott som alla som svarade på enkäten ville ha fler badplatser i Mälaren

Motionen har nu skickats till idrottsnämnden, fastighetsnämnden, stadsledningskontoret samt Stockholms Stadshus AB, samt till stadsdelsnämnderna Hässelby-Vällingby, Skärholmen och Östermalm. Men inte till Hägersten-Liljeholmen (!).

Idrottsförvaltningen är positiva till att det skapas fler badmöjligheter för stockholmarna.

– Vid ett eventuellt inrättande av fler bryggbad kommer kostnaderna för både anläggande och drift att belasta respektive stadsdelsnämnds budget. Idrottsförvaltningen anser därför det är rimligt att respektive stadsdelsnämnd ansvarar för utredning av lämpliga platser inom sin stadsdel, skriver idrottsförvaltningen och fortsätter:

– Det av vikt att respektive bryggbad förses med bojar och säkerhetslinor som tydligt markerar badområdets gränser. Om det väljs för ändamålet lämpliga platser och de förses med säkerhetsutrustning, har idrottsförvaltningen inget att erinra mot att fler bryggbad anläggs i staden.

Den röd-grön-rosa majoriteten i stadshuset jobbar också med att få fram fler strandbad.

– Hälften av stockholmarna vill ha det, sade trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) när han presenterade stadens budget i veckan.

Ett positivt besked för Johan Nilsson.

– Men det går inte att bygga strandbad överallt. Berget nedanför Eolshäll är ett sådant exempel. Så då hoppas jag att vi även kan få några bryggbad att njuta av.

Publicerad 20:56, 13 oktober 2017
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Gröndalsrevyn 2022: Julskandal på flygterminal

    3 december kl.15:00 - 4 december kl.18:00
  2. Julmarknad Kristalltorget i Solberga

    4 december kl.11:30 - 15:00
  3. Jul på Kajen

    17 december kl.12:00 - 18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: