Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Från sunkhak till ölnördsmecka

ENTREPRENÖREN. Restaurang Parma är restaurangen som gått från att vara en sliten förortskrog till att servera exklusiv öl från hippa mikrobryggerier.

När Emin Cebe tog över Restaurang Parma i Fruängens centrum 2013 hade han stora planer redan från början. Under en månad var restaurangen stängd, hela inredningen byttes ut för att sedan öppna på nytt, då med ett nytt utseende och en helt ny attityd.

– Tidigare var det här ett ställe som mest drog till sig a-lagare som föredrog en enkel stor stark. Det vi försöker göra nu är mycket mer ambitiöst, tanken är att vi ska bli ett förortens Akkurat, säger Emin Cebe och refererar till ett populärt ölstället på Söder.

Även om starkölen kommer att finnas kvar, om än förlagd lite diskret i ett hörn av baren så är det just satsningen på öl som står i fokus för det nya Parma. Förutom ölprovningar så är det framförallt ett brett och exklusivt utbud som ska locka kunderna.

– Vi vill bli ett ölställe för alla i söderort, det är inte alltid man orkar åka in till innerstan för att få sig en bra öl och då finns vi här, säger Emin Cebe.

IMG_2353
Emin Cebe med två smakprover från de nya kranarna

Emin Cebe kallar sig själv för ölnörd och det är genom sitt intresse som han kom i kontakt med Omnipollo, ett mikrobryggeri på söder som uppmärksammats inte bara i Sverige men även utomlands. Särskilt speciellt är att Omnipollo som hittills bara sålt sin öl på flaska nu valt att sälja sin öl även på fat.

Parma blev den första och hittills enda krogen som börjat sälja Omnipollos öl på fat, vilket Cebe påpekar är mycket exklusivt. Premiären skedde förra veckan.

Just nu rinner det två olika öl i kranarna, det ena är en bourbon stout och den andra är en rosa dessertöl med smak av hallon.

– De två passar bra till efterrätter men eftersom vi kommer byta ofta framöver så byter även ölen karaktär allt eftersom, på sommaren kommer det vara lättare mer somrig öl till exempel, säger han.

Enligt Emin Cebe så är det här bara början, förutom öl från Omnipollo är tanken att även servera öl från andra mikrobryggerier, många har redan hört av sig och framöver kommer det tre gästkranarna ständigt att förnyas med nya ölsorter.

– Alla bråkar om kranen, säger Emin Cebe och skrattar.

Text och bild: Johan Colliander

Läs Mer:
Omnipollo omskrivet i Bloomberg Business
Restaurang Parmas Facebooksida för ölnyheter

Publicerad 16:22, 5 december 2015
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Gröndalsrevyn 2022: Julskandal på flygterminal

    3 december kl.15:00 - 4 december kl.18:00
  2. Julmarknad Kristalltorget i Solberga

    4 december kl.11:30 - 15:00
  3. Jul på Kajen

    17 december kl.12:00 - 18:00
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: