Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

”Almedalsveckan är viktig även för Hägersten”

Idag drar Åsenbon och pr-konsulten Maja Stridsberg till Almedalen på Gotland. 

Hallå där Maja Stridsberg, du hörde av dig till Bättre Stadsdel om Almedalsveckan, varför?
– Jag bor själv på Hägerstensåsen och läser Bättre Stadsdel regelbundet. Ibland kan det kännas som att Almedalsveckan är något som ligger väldigt långt borta från vår stadsdel – men det är en viktig och intressant vecka även om den sker på Gotland. Eftersom jag ska dit så tänkte jag att det kunde vara kul med någon från Hägersten som kan kommentera politiska utspel inför eller under Almedalen, säger Maja Stridsberg som  jobbar med opinionsbildning, sociala medier och medierelationer på pr-byrån Westander.

Tror du att något som diskuteras i Almedalen kan komma att ha någon omedelbar koppling till Hägerstens lokalpolitiska situation?
– Almedalsveckan är absolut viktig även för Hägersten. Flera av våra Stockholmspolitiker åker till Almedalen och diskuterar viktiga ämnen såsom barnomsorg, äldrevård, hållbar stadsutveckling, bostadsbyggande, och så vidare. Det som det pratas om i Almedalen får betydelse för den politiska utvecklingen, och därför är den viktig både nationellt och lokalt.

Vad gillar du mest med Hägersten?
– Stämningen! Det är nära till både stan och naturen, och fullt med trevliga människor. Enda nackdelen med att bo på en ås är att det alltid känns som att man går i uppförsbacke, men jag har hört att man lever längre om man bor på en höjd? Jag håller tummarna för att det stämmer.

Hur länge har du bott på Åsen?
– Jag är ursprungligen från Uppsala, och flyttade till Aspudden i början av 2011. Sen flyttade jag till Åsen i januari året därpå.

Vad tycker du som pr-konsult bör göras i, för och av Hägersten så att stadsdelen förbättras?
– Jag tycker att det är viktigt att måna om att vi bygger hållbart och ser till att prioritera och utveckla barn- och äldreomsorgen i takt med att Hägersten växer. Som pr-konsult så tycker jag också att det är extra viktigt att de lokala politikerna både informerar och involverar medborgarna i den processen. När vi känner oss delaktiga i vår närmiljö så blir vi engagerade och känner ansvar för en positiv utveckling av vår kära stadsdel.

Text och bild: Adam Ekstrand

Publicerad 16:57, 26 juni 2015
Annons:
Annons:

Nyheter

KALENDER

MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Dagens Fråga

Tisdagen den 21 november beslutar trafiknämnden hur mycket det ska kosta för den som reser utan biljett i kollektivtrafiken. Förslaget är att avgiften ska höjas från 1 500 kronor till 1 850 kronor.
Vad tycker du om förslaget att avgiften för plankare ska höjas?

Sebastian, Midsommarkransen:
– Jag tror nog inte att de där hundralapparna gör så stor skillnad faktiskt. Jag vet inte om det inskränker så mycket. För mig kan det vara kvar eller så de kan ändra upplägget med kostnaderna.
Lisa, Midsommarkransen:
– Det är helt okej. Det behövs då det är många som fuskar.
Axel, Telefonplan:
– Just det spelar inte så stor roll utan jag tycker att de ska sänka priset på biljetten. Så det är väl det jag tycker att de skulle fokusera på snarare än boten för plankare.
Eva, Telefonplan:
– Det är mycket pengar. Det är ju dubbelt mot vad kortet kostar, det är det ju. Samtidigt kan jag tycka att vi som är beroende av SL… Det är väl schysst om alla är med och betalar sina biljetter liksom. Det blir ju billigare om man betalar för sig än om man plankar i så fall.

Tack för att du läser Bättre stadsdel. Du prenumererar väl? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera här. Tack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 15:30, 21 november 2023
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: