Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Parul Sharma fortsätter påverka

Liljeholmsbon Parul Sharma utsågs nyligen till Ärets inspiratör i Hägersten-Älvsjö och utöver lokala insamlingar av kläder och förnödenheter på Liljeholmskajen, sysslar hon med ”hands on”-påverkan i hållbarhetsfrågor.

Hennes bok Produktionskedjan: ditt ansvar för människan och miljön som kom för drygt ett år sedan blir nu alltmer uppmärksammad eftersom den kan fungera som en handledning för många som söker svar i hållbarhetsfrågorna.

– Boken är en praktisk handbok för små, medelstora och mycket stora bolag i vad de ska tänka på och hur de i praktiken behöver ställa krav och följa upp leverantörer i högriskländer, säger Parul Sharma.

Kan små och medelstora företag som finns här i stadsdelen ha nytta av boken?
– Väldigt många mindre och medelstora bolag köper in varor och tjänster från sådana länder. Många av dessa bolag ingår också i den offentliga upphandlingen här i Sverige. Då ställer myndigheter krav på att bolagen ska ha kontroll över sina leverantörskedjor. Så i korthet, företag av alla storlekar, myndigheter, kommuner och alla de som upphandlar från högriskländer behöver boken.

LÄS ÄVEN: Parul Sharma – Årets inspiratör 2020

Via sitt företag The Academy for Human Rights in Business AB arbetar Parul med rådgivning och revisioner av företag bland annat genom att granska underleverantörer till svenska företag, men även företagens egna produktion i länder med stora miljö och människorättsliga utmaningar.

Hur kan Academy följa upp företag runt om i världen, att de tar ansvar fortlöpande och inte bara direkt efter granskningen?
– Jag har de senaste 20 åren granskat och följt upp västerländska produktionskedjor på det mesta på uppdrag av mina företagsklienter. Det är stora utmaningar och idag kan sägas är det väldigt få som verkligen har koll på riskerna och utmaningarna. Väldigt få satsar på den här typen av hållbarhetsarbete.

Med tanke på att Utredningen om stärkta skolbibliotek och läromedel överlämnades till regeringen den 19 januari frågade jag:

Platsar boken i skolbiblioteken?
– Definitivt . Det är viktigt för nutida och framtida unga ledare som ju antingen blir beställare, inköpare eller upphandlare att få läsa den här boken. Den kan också vara nyttig för unga konsumenter som behöver förstå vad som pågår under produktionen och varför vi behöver vara alerta kring hållbar konsumtion. Mycket av våra klimatmässiga utmaningar har med produktion och konsumtion att göra.

Text: Majk Eyre

Publicerad 12:15, 3 februari 2021
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga
rivning

DAGENS FRÅGA. Stockholms stad har tagit fram strategin Varsam utveckling av småhus- och villaområden.
Strategin syftar till att stärka stadsbyggnadsnämndens möjligheter att behålla värdebärande karaktärsdrag samt värna och bevara villa- och trädgårdsstäder med högst kulturvärden. Det skriver DN på onsdagen.

Ska det vara lätt att riva villor och bygga flerfamiljshus i Hägersten-Älvsjö?

Här prenumererar du på Bättre stadsdel – 20kr/mån eller 200kr/år ✅ 

Publicerad 09:30, 16 juni 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: