Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

gustav

Gustav skolad i Mälarhöjdens IK gör comeback i superettan

21-årige fotbollstalangen Gustav Berggren som växt upp i Mälarhöjden och som spelade sina första år i Mälarhöjdens IK, har för denna säsong skrivit på ett tvåårigt kontrakt med superettanlaget Norrby i Borås.

Han började spela fotboll i Mälarhöjden IK när jag han fem år gammal och spelade där i 12 år.

– Min tid i MIK minns jag som glädjefylld och fokuset låg på att spela så mycket fotboll som möjligt och samtidigt ha kul, säger Gustav.

Hur har tiden i MIK påverkat dig som spelare? 
– Miljön i klubben var också anpassad så att jag fick nya utmaningar hela tiden. Vi som var födda 2000 var en duktigt kull med spelare, men om man hade viljan och var tillräckligt bra fick man även spela med de som var några år äldre. Detta gjorde att jag kände att MIK hade en utvecklande miljö som värnade om de spelare som enbart spelade för skojs skull men också de som ville utvecklas och bli bättre. På så vis har mina år i MIK gett mig otroligt mycket. Allt från kompisar som jag umgås med än idag till en möjlighet att utvecklas som person och fotbollsspelare.

LÄS ÄVEN: Mälarhöjden Fotbolls nya ordförande: Detta ska klubben satsa på nu

Under åren 2017 – 2019 tillhörde Gustav AIK:s akademi och som 19-åring gjorde han debut i superettan 2020 med Dalkurd, men efter ett oturligt benbrott blev paus i karriären och därefter IFK Haninge i division 1 2021.

Men nu är Gustav alltså tillbaka till superettan som offensiv mittfältare.

Norrbys sportchef Lasse Nilsson säger till klubbens hemsida att Gustav är en jättetalang med stor potential som hade lite otur i starten av sin seniorkarriär när han drabbades av ett benbrott efter bara ett halvår.

Hur kommer det sig att du valde Norrby IF?
– Valet att gå till Norrby IF var en kombination av flera olika saker. Norrby är en välskött förening med stor ambition som matchar mina egna. Tränarstaben är kompetent och när vi förde samtal om en eventuell övergång tidigare i år så var mitt intryck enbart positivt. Utmaningen att flytta ifrån Stockholm till en ny stad lockade också, säger Gustav.

Om du inte hade spelat fotboll vad hade du valt för yrke?
– Då hade jag nog jobbat med något inom ekonomi och finans, då jag tycker det är intressant. Nu till hösten har jag också tänkt att börja studera vid sidan av fotbollen och då är det en ekonomiutbildning som är aktuell. Så det kanske blir ett framtida yrke.

Vad gör du på fritiden?
– Det blir mycket fotbollsrelaterade grejer. Jag tittar mycket på fotboll och tränar en del individuellt. Annars umgås jag med mina lagkamrater eller spelar golf. Golf är ett relativt nyfunnet intresse men det är väldigt roligt och får mig att tänka och fokusera på annat än fotboll, säger Gustav Berggren.

Tack för att du läser Bättre stadsdel och välkommen att prenumerera. Samtidigt bygger du Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Trevlig läsning!  Här klickar du för att prenumerera.

Publicerad 09:26, 14 juli 2022
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. FÄRGFABRIKEN JULMARKNAD

    10 december kl.11:00 - 11 december kl.17:00
  2. Julfest på Eolshälls 4H-gård

    11 december kl.12:00 - 16:00
  3. Luciakonserter i Uppenbarelsekyrkan

    11 december kl.15:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Varför ska man ska rösta?

Den tillfälliga vallokalen för förtidsröstning utanför Hemköp på Telefonplan har öppnat. På onsdagen startade förtidsröstningen och varje dag fram till valdagen 11 september håller den provisoriska lokalen öppet.

Lokaler för förtidsröstning finns i Bredäng, Fruängen, Hägerstensåsen, Telefonplan, Östberga, Hornstull och Liljeholmstorget.

Varför ska man ska rösta?

Lalita, 34 , Midsommarkransen  

– Jag tycker att det är viktigt att rösta, gör man inte det så riskerar man man att ge sin röst till ett parti man inte vill ha. Det är allas ansvar att rösta.

Borhane, 53

 – Jag vill inte rösta eftersom politikerna inte gör som de säger.

 Johanna, 27

 – För att man är en del av samhället och det är ett ansvar man har att gå och rösta.

Nurul, Västberga 

– Det är mycket viktigt att rösta i en demokrati. Som samhällsmedborgare måste man vara insatt och veta hur det fungerar och vad som händer i samhället. Jag planerar att vara är bortrest 11 september så därför vill jag förtidsrösta.

Du prenumererar väl på Bättre stadsdel? Då bygger du samtidigt Hägersten-Älvsjös bästa nyhetsredaktion. Välkommen att prenumerera härTack!

Nyhetstips: redaktionen@battrestadsdel.se , 0709-449519

Publicerad 20:14, 23 augusti 2022
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
PolisNotiser
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: