Annons:
Annons:

logo

Följare 19,5k

Landslagsspelare tränar med Mälarhöjden IK Tennis

Mälarhöjdens IK Tennis får förstärkning av toppspelaren Jacqueline Cabaj Awad, rankad fyra i Sverige bland damerna och landslagsaktuell.

– Det känns som 2018 kommer bli ett mycket spännande år som jag verkligen ser fram emot, säger Jacqueline Cabaj Awad. MIK känns som rätt ställe för mig att fortsätta utvecklas på och jag har fått en positiv bild av klubben under min första tid här.

Jacqueline Cabaj Awad, som spelar tennis på heltid, har de senaste fem åren haft sin bas på tennisakademin i Good to Great i Stockholm men väljer att under 2018 förlägga sin träning i Mälarhöjdens IK Tennis. Ett gott betyg åt MIK som ser fram emot att försöka hjälpa Jacqueline att fortsätta utveckla sin tennis i en positiv riktning.

– Det är så klart väldigt roligt att Jacqueline väljer att ge oss förtroendet att guida henne vidare i sin karriär, säger MIK:s sportchef Srdan Mladenovic. Vi är ett starkt tränarteam i klubben som tillsammans kommer göra allt vi kan för att addera ett värde till Jacqueline i hennes fortsatta satsning.

I slutet av 2017 rankades Jacqueline 458 i världen bland alla damspelarna. Det nya året har börjat bra med en turneringsseger i Eskilstuna Vintertour som är en del av den svenska elittouren. Den första internationella turneringen för året är planerad till Glasgow, Skottland i slutet av januari.

Linus Eriksson är tränare för Jacqueline i MIK.

– Vår uppgift blir självklart att hjälpa Jacqueline att successivt bli bättre och bättre på tennis. Det blir hon om vi alla ihop med henne jobbar hårt och tränar på rätt saker. Gör hon, och vi det, kommer resultat och ranking på köpet utan att man behöver tänka på det. Kul för MIK med en landslagsspelare i klubben.

Redan nu till helgen är det ny turnering på gång, den här gången i Tabergsdalens Vintertour i Jönköping. Visserligen är Jacqueline mitt uppe i en uppbyggnadsperiod inför den kommande säsongen, men vill ändå få in lite matchträning eftersom hon nyss blev uttagen till Fed Cup-truppen inför första landskamperna för året i Tallinn i början av februari.

Bild: Niklas Palmklint

Publicerad 10:31, 11 januari 2018
Annons:
Annons:

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
KALENDER: HÄNDER NÄRA DIG
  1. Pontonen under Liljeholmsbron: ARTmovement Fair

    4 juni kl.16:00 - 8 juli kl.17:00
  2. Tillsammans för Kastanjeparken

    15 juni kl.19:00
  3. Mälarhöjdens friluftsteater: Alice i Vintageland

    17 juni kl.18:30 - 19:30
MEDBORGARFÖRSLAG

Läs om olika förslag som medborgare lämnar in till sin stadsdelsnämnd. Du kan också lämna in ett själv.

Lämna in medborgarförslag
Stöd logoBättre Stadsdel

Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86  

eller donera via PayPal:
Dagens Fråga

Vem gör den godaste semlan i Hägersten-Älvsjö 2021?

Publicerad 13:44, 4 februari 2021
Annonser
Annons:
Annonser
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Podcast
KÖP-BYT-SÄLJ

Köp eller sälj dina prylar lokalt! Gå med i Facebookgruppen Köp Byt Sälj - Vi som bor i Hägersten

Annons: